Юні ківерцівські рятувальники побували в Литві

03 Липня 2017, 16:00
1799

Метою заходу була популяризація діяльності руху юних рятівників, розширення теоретичних знань, вдосконалення практичних навичок та обмін досвідом

На базі полігону школи підготовки пожежних в селищі Валчюнай Вільнюського району Литовської Республіки, з 25 по 30 червня проходив міжнародний едукаційний польовий табір юних пожежних рятувальників «Юний пожежник 2017». Про це пише на своїй сторінці у Facebook Оксана Супоровська.

Метою заходу була популяризація діяльності руху юних рятівників, розширення теоретичних знань і вдосконалення практичних навичок, а також обмін досвідом по профілактичній роботі з молоддю в області громадянського захисту, формування навичок роботи в команді, здорового способу життя, пізнання культури і національних традицій країн учасників.

В рамках даного заходу були представлені форми і методи, щодо організації діяльності загонів пожежних рятівників з різних країн, а також навчання підростаючого покоління основам безпеки життєдіяльності, робота з дітьми по формуванню практичних навичок захисту в надзвичайних ситуаціях, обмін інформацією про нові завдання, дослідження і розробку в області профорієнтації з професії «Рятівник».

Дитяча громадська організація «Школа безпеки та виживання дітей «ТИВЕР» під час навчання отримала не лише теоретичні знання , але й дійсно професійні практичні навички з таких тем:

- протипожежна техніка і устаткування;
- перша медична допомога;
- пожежно-прикладний спорт;
- основи альпінізму;
- первинні засоби пожежогасіння;
- орієнтування на місцевості;
- гасіння пожеж і рятувальна справа;
- безпечна поведінка на воді;
- формування навичок командної роботи;
- художнє самовираження.

Яскравим прикладом для нашої української служби з надзвичайних ситуацій є те, як співпрацюють служби Литовської Республіки в плані підготовки юних рятувальників. Це бездоганне професійне навчання на спеціальних навчальних базах а також створення чудових умов саме для підготовки юних пожежників рятівників.























 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39