Зачинила морг і забрала ключі: тіло ківерчанки пролежало на морозі годину

03 Лютого 2021, 15:47
Фото з місця інциденту 5558 Джерело: https://tsn.ua/
Фото з місця інциденту

У Ківерцях скандал через підприємицю, яка перешкоджає нормальній роботі медперсоналу та достойному похованню небіжчиків.

Інцидент стався у понеділок 1 лютого. Про це повідомляє ТСН.

Місцева підприємиця і власниця ритуального агентства Ніна Павлішина зачинила морг і забрала ключ із собою. За словами родичів 74-річної померлої, чиє тіло простояло під зачиненим приміщенням на морозі годину, попри неодноразові спроби додзвонитися, власниця бюро не виходила на зв’язок. Відомо, що небіжчиця померла через COVID-19.

«Дівчата вивезли її, накрили простирадлом і стояли під дверима. Один стрес від самої смерті, а другий – це нонсенс, не повинно так бути, що ключ у практично посторонньої людини», – розповідає Ірина Гапонюк, родичка померлої.

Про інцидент проінформували головного лікаря КЗ «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання» Ківерцівської міської ради Михайла Слижука.

«Раніше вона говорила, що ключ був на приймальному відділені, а потім, напевно, поміняли замок чи що, і той не підходив. Але там якийсь ключ був. Я тим не цікавився, бо проблем ніяких не було», – прокоментував головний лікар.

З'ясовується, що підприємиця орендує це приміщення вже чотири роки. За вивіску слугують номери її телефонів та список товарів і послуг її ритуального агентства.

Придбати деінде труну чи хреста і привезти їх сюди неможливо. Про це розповідає конкурентка Ніни Павлішиної. Тих, хто купує жалобний товар у неї, тут змушують повертати назад.

 «Їдьте здавайте свою труну», – і люди здають. Це ж неодноразово. «Беріть у мене і тоді ви отримаєте тіло», – розповіла конкурентка Ніни Павлішиної.

Слова жінки підтверджує Віта Боярчук. Два тижні тому вона поховала свого дідуся. Розповідає, що у морг приїхали зі своєю домовиною і це дуже обурило орендарку приміщення.

«Відповідь для нас була просто шоком: «А хто вам сказав брати труну? У нас все своє», – переказала слова підприємиці.

Орендарка моргу запевняє, що усе це наклеп і повертати уже куплений товар нікого не змушує. Її зустріли у кабінеті міського голови, який викликав її до себе. Вона усе заперечує, а те, що тіло простояло під зачиненим моргом на морозі годину, виправдовує тим, що їй пізно про це повідомили.

«Тільки віддзвонилися до мене і я одразу приїхала. Буквально через 4-5 хвилин я вже була на місці і відкрила морг», – стверджує Ніна Павлишин, підприємиця і орендарка моргу.

Вона запевняє, що ключі також є і в лікарні.

Це перевірив сам головний лікар Ківерцівського територіального медичного об'єднання Михайло Слижук, якого теж викликав мер. Він зателефонував у лікарню і, за словами підлеглих, ключ від моргу там все ж є.

Аби знайти винних у тому, чому ж тіло померлої пролежало під моргом на морозі годину, міський голова призначає службову перевірку і обіцяє, що жодного магазину у приміщенні моргу більше не буде.

«Ми проведемо бесіду з підприємцем, щоб там не було магазину, щоб там був лише морг», – сказав Олександр Ковальчук, міський голова Ківерців.

Проте бюро ритуальних послуг на території лікарні все ж працюватиме, але оскільки у нинішньої орендарки термін договору закінчився, нових підприємців обіцяють знайти через конкурс.

Читайте також: На Ківерцівщині – 16 нових випадків коронавірусу, одна людина померла

Коментарі
03 Лютого 2021, 23:12
А для чого було вивозити тіло покійниці на мороз попередньо не переконавшись в тому, що морг відкритий... Так можна і до ранку простояти.
08 Лютого 2021, 15:01
Багато дуже запитань. А як це до тіла померлої від короновірусу відрізу допустили родичів? Медперсонал повинен був спочатку переконатись, що морг відчинений, а тоді перевозити тіло, а не родичі шукати ключі. Абсурдна ситуація, схожа на підставу.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024