Голова незалежної медіа-профспілки України побачив «світло в кінці тунелю» ківерцівської районки

05 Липня 2017, 10:57
2506 Джерело: http://nmpu.org.ua

Відомий журналіст Ігор Чайка розповів, що голова райради готовий шукати компроміс у вирішенні проблеми навколо газети «Вільним шляхом».

Він вбачає у ківерцівській районній газеті «яблуко розбрату» і зазначає, що це питання набуває для Волині особливого значення. Відповідний пост журналіст опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Ось воно - ківерцівське ««яблуко розбрату», що, без перебільшення, стало вже всесвітньо відомим! Саме заради цього ламались місцевими депутатами списи... тобто, двері редакції «Вільним шляхом», звільнялися або й досі перебувають під загрозою звільнення працівники видання, рік тривають судові процеси замість законної процедури роздержавлення! Ціна питання - віджата частина редакційного приміщення на користь місцевого відділення міграційної служби та фактично «вбита» газета!!!


Але, є світло в кінці цього, здавалося б, безнадійно темного тунелю: новий голова райради готовий шукати розумний компроміс, аби позбутися сумної «спадщини папередніка», та й обласна влада нарешті готова до конструктивного діалогу з медіа-профспілкою!І це додає оптимізму, особливо, на тлі завершившихся дводенних зустрічей-перемовин щодо підписання в регіоні «Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю» між представниками влади, правоохоронних органів і медіаспільнотою. А в світлі сумнозвісного «ківерцівського шлейфу» це набуває для Волині особливого значення!» – зазначає Ігор Чайка.

Нагадаємо, що 14 березня на 12 засіданні райради члени комісії розглянули рішення «Про призначення Михайленко Л.П. на посаду редактора редакції Ківерцівської районної газети «Вільним шляхом»Вже наступного дня, 15 березня, Ківерцівський районний суд визнав протиправним звільнення в.о. редактора «Вільним шляхом» Марії Хітько та зобов'язав райраду поновити її на посаді.

Згодом райрада подала апеляцію на рішення поновити на посаді Марію Хітько. А пізніше апеляційний суд залишив без змін рішення Ківерцівського суду на користь в.о. редактора районної газети «Вільнм Шляхом».

Також читайте:

Суд таки залишив при посаді в ківерцівській районці Марію Хітько

12 засідання райради: що обговорювали на комісії

Районна газета: Марія Хітько повертається

Ківерцівська районка: судова тяганина продовжується

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024