Мінцифри навчає українських школярів та студентів створювати бізнес

16 Лютого 2021, 10:11
954

В Україні запустили онлайн-курс із підприємництва для школярів, а у 76 вищих навчальних закладах — курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами».

Про це розповів Віцепрем'єр-міністр Міністра цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі програми «Ранок з Україною», – передає Урядовий портал.

«Ми багато уваги приділяємо цифровізації освіти — це один з наших основних напрямів. Маємо мету навчити цифрової грамотності 6 мільйонів українців. Для цього ми створили проєкт Дія.Цифрова освіта. Там, зокрема, є великий курс з підприємництва і для школярів, і для студентів», – зазначив Михайло Федоров.

Освітній курс «Підприємництво для школярів» допомагає підліткам розвивати бізнес-мислення та мотивує стати підприємцем. На курсі можна дізнатися, як згенерувати і зафіксувати бізнес-ідею, як створити цінність для клієнта, як скласти бізнес-план своєї ідеї за 30 хвилин.

Дія.Цифрова освіта – перший в Україні масштабний проєкт, пов’язаний із цифровою грамотністю українців, завдяки якому кожен українець може безплатно навчатись у форматі освітніх серіалів. На платформі опубліковано вже понад 45 освітніх серіалів — від штучного інтелекту до сплати комуналки онлайн. Їх переглянули вже понад 500 тисяч українців.

Очільник Мінцифри додав, що цифрової грамотності потрібно навчатися змалку. Тому Мінцифри спільно з МОН працює над переосмисленням шкільного предмету інформатики. У майбутньому школярі з другого класу почнуть вчити інформатику, опановуватимуть цифрові навички, фінансову грамотність, знайомитимуться з цифровими професіями.

Ще один цифровий проект для школярів, до створення якого долучилася Мінцифри, — «Слухай». Це найбільша онлайн-бібліотека аудіокниг українською мовою, озвучених голосами українських зірок. Проект став одним з переможців онлайн-конкурсу корисних думок та ідей HackCorona, який запустила Мінцифри навесні 2020 року. А його автором — відомий блогер та громадський діяч Олександр Барабошко.

«Це зручно та сучасно — школярі можуть вивчати українську літературу у будь-який комфортний час. Вважаю, що у такі продукти треба інвестувати і ми, як держава мусимо стимулювати їх розвиток», – додав Михайло Федоров.

Михайло Федоров також підбив підсумки першого року роботи Дії та розповів, як Мінцифри змінює ставлення людей до державних послуг. Зокрема, завдяки послузі з реєстрації ФОП на порталі Дія, вже майже 60% реєструють бізнес онлайн. До цього це робили лише 4% людей. Крім цього, Федоров нагадав про майбутній запуск ще декількох революційних онлайн-сервісів — зміну реєстрації онлайн та цифровий підпис у смартфоні.

Читайте також: У Луцьку представники громад вчилися звітувати про виконання місцевого бюджету

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024