50 тисяч волинян – проти продажу землі

12 Липня 2017, 13:05
1115

Активісти Волинської «Батьківщини» продовжують збирати підписи за заборону торгівлі ріллею.

Більш як 50 тисяч жителів області підписами підтвердили свою позицію про те, що передчасно відкривати вільний ринок сільськогосподарської землі.

Вже третій місяць громадські приймальні ВО «Батьківщини» працюють у вуличних наметах. Загалом  щодень у людних місцях райцентрів та міст області активісти виставляють їх близько 20. Тут члени ініціативної групи щодо проведення всенародного опитування збирають підписи небайдужих до долі української землі.

Позицію «Батьківщини» та Всеукраїнської асоціації фермерів та приватних землевласників підтримують у Горохівському, Ковельському, Маневицькому, Ківерцівському та інших районах області. На заклик політичної сили Юлії Тимошенко активно відгукнулися лучани. Більш як 7 тисяч жителів обласного центру поставили свої підписи за мораторій на продаж сільськогосподарської землі. Партійці Луцького міського партосередку проводять також агітаційну компанію «Від  дверей до дверей». Вони  спілкуються з мешканцями багатоквартирних будинків, розповідають, які негативі наслідки для держави матиме вільний обіг земель.

Про небезпеку так земельної реформи від влади попереджають і відомі волинські аграрії.

– Втрата землі для мільйонів обезземелених селян означатиме подальше зубожіння, безробіття, вимушену міграцію на закордонні заробітки або ж наймитування на будівельних майданчиках, де зводять собі дачі українські та іноземні скоробагатьки. Аби цього не трапилося, заборона на продаж сільськогосподарських угідь має діяти і далі, – вважає голова СВК «Батьківщина» Турійського району Павло Корецький.

– На мою думку, тільки держава має бути єдиним покупцем  сільськогосподарських земель, як-от в Австрії, де в приватні руки не продають жодного гектара. Якщо нині відкрити земельний ринок, то розпочнеться справжній хаос. Такі підприємства, як наше, не зможуть конкурувати з крупними агрохолдингами. Зубожілі селяни продадуть їм свої паї за безцінь. Поля, для збереження родючості яких ми вклали чимало коштів, будуть рватися. А втратимо землю, що її нині орендуємо й обробляємо, – не зможемо утримувати худобу, бо не вироблятимемо достатньо кормів. Відтак розпродаж землі загрожує не тільки падінням обсягів сільськогосподарської продукції, а й ростом цін на продукти харчування, – переконаний директор ТзОВ «Городище Луцького району Анатолій Никонюк.

– Земля повинна давати селянам роботу і заробіток. Працювати на ній мають професійно підготовлені фахівці, досвідчені хлібороби, молодь, яка любить хліборобську працю. Розвиток українських агропідприємств, фермерських та одноосібних господарств сприятиме розв’язанню проблем сільських територіальних громад, – додає власник одноосібного господарства Микола Мельник із села Колона Іваничівського району.

Якщо влада поки що не чує людей, то їх уже почули у Вашингтоні, де знаходиться штаб-квартира Міжнародного валютного фонду. Ця фінансова установа вилучила із меморандуму про надання Україні кредитів пункт про відкриття ринку сільгоспземель. Але про це чомусь мовчать провладні засоби масової інформації.

Коментарі
23 Листопада 2018, 20:36
Я тоже За. У меня вот тоже был свой дом. Хозяйство было. Но я думаю, что вы понимаете, почему я продал дом. Теперь живу в квартире. Кстати купили квартиру через https://realityreal.estate/. Всем советую. Вот вам интересная информация из википедии: "Сельское хозяйство Украины является одной из важнейших отраслей её экономики в силу ряда климатических (наличие регионов с относительно долгим вегетативным периодом и высоким качеством почв) и демографических (высокая плотность населения, в том числе сельского) причин. До начала военных действий в 2014 году в подчинении центральной власти Украины находилось 32 миллиона гектаров чернозёма, что составляет треть пахотных земель всей Европы[1]. Благодаря этому страна занимала третье место в мире по экспорту кукурузы, пятое — по экспорту пшеницы. В советское время за УССР закрепилась слава всесоюзной житницы. В этот период в сельском хозяйстве страны доминировала колхозно-совхозная система. В постсоветский период на рынок сельскохозяйственной продукции Украины устремились транснациональные компании Германии и США, которые зачастую делают акцент на более прибыльной продукции ГМО. При этом, главной отраслью специализации сельского хозяйства страны является растениеводство, в особенности техническое и кормовое. В условиях современных рыночных отношений страна идёт по пути углублённой специализации в этом направлении при параллельном упадке других отраслей, например животноводства ", источник - https://ru.wikipedia.org/wiki/Сельское_хозяйство_Украины. Всем удачи!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024