Очільник Мінкульту оголосив список об'єктів «Великої реставрації»: серед них Олицький замок

25 Лютого 2021, 13:11
Міністр культури України Олександр Ткаченко 2222 Джерело: tyzhden.ua
Міністр культури України Олександр Ткаченко

В Україні за три роки в рамках програми «Велика реставрація» планується відреставрувати і добудувати близько 150 культурних пам'яток у всіх регіонах.

Про це у понеділок, 22 лютого, заявив міністр культури України Олександр Ткаченко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура».

За його словами, планується реставрація: Національної філармонії у Києві, у Львівській області – проведення реставрації Підгорецького замку, в Миколаївській області – реставрація пам'ятки національного значення – Миколаївської астрономічної обсерваторії, в Харківській області – Національного літературного меморіального музею імені Григорія Сковороди, в Одеській області – реставрація обласної філармонії, у Волинській області – замку Радзивіллів та інших об'єктів.

«Я наведу приклади лише кількох проєктів, які ми пропонуємо спільно з обласними адміністраціями, місцевими громадами внести до списку реставрації в цьому році. Нагадаю, що в цілому протягом трьох років планується відреставрувати і добудувати близько 150 різних об'єктів у всіх регіонах України. Ми їх розділили на аварійні, тобто ті, що знаходяться в надзвичайно поганому стані, і ми вже почали в минулому році їх ремонтувати», – сказав Ткаченко.

Ткаченко додав, що вже почався ремонт Національного художнього музею у Києві і Одеського замку в Одеській області.

Читайте також: Волинський фокус на з’їзді «гонимих» парафій РПЦвУ

Коментарі
25 Лютого 2021, 15:38
Супер! Ото вже буде туристична Мекка Олика,коли відреставрують олицькі пам'ятки архітектури...Може і селище тоді оживе....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024