П'яний ківерчанин, що протаранив автомобіль, сплатить штраф та рік не зможе сідати за кермо

28 Лютого 2021, 15:40
Фото ілюстративне 1913
Фото ілюстративне

Чоловік сплатить штраф в розмірі 10200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік. Знаходячись в стані алкогольного сп'яніння на автодорозі Ківерці-Жабка, він скоїв зіткнення з автомобілем марки Ніссан Х-трейл, який рухався у протилежному напрямку.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Аварія сталася 10 грудня 2020 року о 16:50 год. В результаті автомобілі отримали механічні пошкодження.

Факт вчинення правопорушень, передбачених ст. 124, ст.130 ч.1 КУпАП, не заперечується в суді апеляційної інстанції самим правопорушником, а також доводиться зібраними матеріалами справи.

При накладенні адміністративного стягнення, суд врахував фактичні обставини справи, дані про особу правопорушника, а тому прийшов до висновку про необхідність накладення на порушника безальтернативного адміністративного стягнення, відповідно до вимог ч.2 ст.36 КУпАП, саме у виді штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Відповідно до вимог ст.21 КУпАП, особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Подане чоловіком клопотання про звільнення його від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП та передачу матеріалів справи про адміністративне правопорушення на розгляд трудовому колективу для застосування заходів громадського впливу (а.с.37-60), вирішувалось при розгляді справи в суді першої інстанції, з доводами викладеним в постанові суду, повністю погоджується апеляційний суд.

Окрім того, в матеріалах справи відсутні будь-які дані, яким чином буде реалізовувати громадський вплив на правопорушника.

Тому суддя не вбачав можливості звільнення правопорушника від адміністративної відповідальності  з огляду на характер вчиненого правопорушення та особу правопорушника, вчинення ДТП в стані алкогольного сп`яніння.

Читайте також: Ківерчани взяли участь в турнірі з футзалу серед ветеранів пам’яті Миколи Романюка

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024