Молоді безкоштовно надаватимуть приміщення для втілення бізнес-проєктів на території Луцького району

04 Березня 2021, 13:09
Фото ілюстративне 1335
Фото ілюстративне

Молодь Волині залучатимуть до роботи в органах місцевого самоврядування та безкоштовно надаватимуть їй приміщення для реалізації бізнес-проектів на території Луцького району.

Про це йшлося на зустрічі голови Луцької районної ради Олександра Омельчука із представником Студентської ради Луцького національного технічного  університету Віктором Церпішом, – інформує пресслужба райради. 

Віктор – активний та ініціативний студент І курсу факультету архітектури, будівництва та дизайну. Як представник Студентської ради ЛНТУ, він озвучив керівництву Луцької районної ради їхнє бачення подальшої співпраці.

«Молоді потрібно дати можливість зсередини побачити, попрацювати у структурі органів місцевого самоврядування, як будується, розвивається Україна на місцях зсередини. На студентській лаві вони набираються теорії, ми даємо практику, даємо майбутнє. Крім того, в громадах є багато шкіл, які припинили свою діяльність, їхні приміщення пустують, руйнуються, тому ми запускаємо пілотний проект для молоді: даємо їм ці приміщення безкоштовно під виробництво, молодіжний клуб тощо»,  розповів голова районної ради.

Стартуватиме цей проект із Ківерцівської територіальної громади.

«Коли у громадах з’явиться будь-яке виробництво, молодь перестане виїжджати за кордон, будуть робочі місця, податки підуть у громади, села наповняться новим життям. Ми закликаємо усі територіальні громади звернути увагу на ФАПи, школи, які стоять пусткою: дайте їх людям безкоштовно в довгострокову оренду, щоб затримати їх тут, аби вони не виїжджали у пошуках роботи за кордон. За років п’ять такої роботи ми зробимо «українське диво»,  зауважив Олександр Омельчук.

«Це і є мікроінвестиційні проекти. По суті, студенти після закінчення університету не мають першого робочого місця. Ми хочемо дати їм вудку для подальшого розвитку», – сказав радник голови Луцької районної ради Юрій Ройко.

Крім того, радник голови наголосив, що студентів треба залучати до розробки проектів, дизайнерських ідей, аби вони могли практикуватися і заробляти кошти.

На даний момент триває розробка нормативно-правових актів, які будуть регулювати цей пілотний проект.

Читайте такожУ Луцьке районне управління поліції шукають кандидатів на вакантні посади

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024