У Жидичині усіх охочих частуватимуть млинцями

09 Березня 2021, 12:15
Фото ілюстративне 4735 Джерело: https://blog.metro.ua/
Фото ілюстративне

У селі Жидичин Луцького району розпочнуться гуляння «Масляна Фест». Цьогоріч свято Масляна припадає на період з 8 по 14 березня.

Захід відбудеться у суботу, 13 березня, о 12:00. Про це повідомляє Афіша Розваг Луцька.

Свято відбудеться у «Екозамісті Волинський Край» за адресою: вулиця Селищна, 11.

У програмі заходу жарти, конкурси, народні забави. Гостей частуватимуть млинцями. На сцені виступатимуть місцеві творчі колективи, зокрема гурт «Чорні черешні», який виступить о 13:00, а танцювальний колектив «Ск-Денс» запалюватиме публіку о 15:00.

Дійство відбуватиметься з дотриманням усіх карантинних вимог: масковий режим та дотримання соціальної дистанції.

Вхід – безкоштовний.

Довідка: Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. Сьогодні Масляна є одним з церковних свят і називається ще Мясопустним або Сирним тижнем.

Назва свята «Масляна» пов'язана з тим, що в тиждень перед Великим постом з раціону харчування виключалися м'ясні продукти, а ось молочні ще вживати було можна, як і традиційні складові для приготування млинців: молоко, яйця, масло, сметана. У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями та веселими гуляннями. Мета таких гамірних масових заходів полягала в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.

Читайте також: Не гроші й вино: що оригінального подарувати колезі

Афіша заходу
Афіша заходу

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024