Жидичинським підліткам організували зустріч з відомим шевченкознавцем

06 Березня 2021, 15:19
1329

У Жидичині для підлітків організували зустріч з українським громадським діячем, шевченкознавцем, мандрівником, фотографом-монументалістом, пам'яткознавцем, волонтером Русланом Теліпським.

У розмові зі школярами він постійно підкреслював сутність шевченківського феномену, познайомив з великою монументальною спадщиною, а також підкреслював, що Тарас Шевченко є духовним батьком нескореного Українського народу, що об'єднує націю, йдеться на сторінці Жидичинського БК у фейсбуці.

Теліпський є засновником власного мистецького проєкту «Монументальна Шевченкіана», у рамках якого він колекціонує фотографії скульптур Тараса Шевченка. Наразі ним вже сфотографовано величезну кількість пам’ятників Тарасу Шевченку в більш як 30 країнах світу та в Україні.

Руслан Теліпський провів понад 50 своїх фотовиставок та лекцій за кордоном на тему монументальної спадщини Кобзаря.

Руслан Теліпський розповів, як започаткував патріотичний проєкт «Тарасів дороговказ» — піше паломництво до Чернечої гори місцями перебування Шевченка та встановлення численних пам'ятників поету.

Такі зустрічі спрямовані на популяризацію української мови та літератури, історії та культури, відновлення духовних цінностей народу, відродження національної свідомості. Мотивує молодь до сумлінного навчання і залучення до державотворчих процесів.

Наприкінці зустрічі Руслан Теліпський подарував поштівки із серії «Монументальна шевченкіана».


1




 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024