Вітаємо, ви у клубі: цікаві факти успішної кампанії проєкту Район.Історія

12 Березня 2021, 11:15
Частина фундаторів Район.Історія 1042
Частина фундаторів Район.Історія

Успішно завершилась краудфандингова кампанія проєкту Район.Історія на сервісі Спільнокошт. Вона тривала 100 днів, й за цей час команді вдалося зібрати навіть більшу суму, аніж планували спочатку.

Та не гроші стали основним приводом для радості. Команда проєкту щиро тішиться, що змогла залучити до створення інформаційного майданчика й популяризації великої ідеї широке коло прихильників. 

Підбивши всі підсумки, команда поділилася ключовими цифрами, які назавжди увійшли в історію проєкту.

Краудфандингова кампанія для Район.Історія стартувала 26 листопада 2020 року. За перший день збору люди зробили 10 внесків.

Найбільше зацікавлення проєктом на сайті спільнокошту спостерігали 1 грудня – у той день сторінку переглянули 222 рази.

Найбільше внесків за добу – 17 – прихильники редакції зробили двічі: 10 лютого і 1 березня. 

Найменша сума внеску – 5 гривень. Найбільша сума – 5500 гривень. У команді проєкту наголосили, що не зважали на суми внесків, адже найважливішою була підтримка. Також розкрили секрет, що найменший внесок зробила журналістка редакції, аби на певному етапі заокруглити до гарної суми. Заради «круглих цифр» такий трюк пророблювали кілька разів.

Щодо найбільшого внеску, то його зробив Кирило Гончарук – внук Івана Гончарука, останнього бандерівця, якого радянська влада вбила у 1989 році. Команда проєкту пишається, що до фінансування медіа долучився нащадок героя такого важливого дослідження, яке підготували на матеріалах розсекречених архівів КДБ. Його підтримка проєкту дала впевненість, що медіа на правильному шляху.

Найбільше внесків на Спільнокошті зробила Тетяна Пащук. Вона підтримала проєкт 9 разів.

Усього проєкт згуртував 310 доброчинців, які за 100 днів зробили 378 внесків, разом підтримавши Район.Історія на загальну суму 171 550 гривень, що стало 114% від необхідної суми.

Заявлені 150 тисяч гривень фундатори проєкту зібрали 1 березня, давши змогу редакції отримати ще 150 тисяч гривень від фонду «Відродження».

Читайте також: «Історія не забуде жодного доброчинця»: проєкт Район.Історія зібрав 150 тисяч гривень

7 березня відбувся фінал кампанії – проєкт став четвертим серед українських медіа, які шукали фінансування на сайті Спільнокошту, за кількістю залучених фундаторів.

Команда запевняє, що історія не забуде жодного доброчинця. Тепер у редакції готуються до організації вечірки з нагоди першої річниці сайту та вдалого завершення кампанії, також готують обіцяні подарунки, які вибирали для себе фундатори проєкту.

А ще створили Клуб фундаторів Район.Історія, до якого запросили кожного доброчинця.

«Якщо ви долучилися до нашого проєкту, вітаємо, ви у клубі!» – кажуть у редакції.

Читайте також: Район.Історія запускає Клуб фундаторів

Зібрані кошти редакція інвестує у створення і промоцію контенту. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024