Жителям Ківерцівщини нагадують про правила пожежної безпеки у лісі

24 Липня 2017, 13:37
1286

Жителям Ківерцівщини нагадують про правила пожежної безпеки у лісі

Волинські лісівники застерігають: триває пожежонебезпечний період.

Нині у лісі треба бути максимально обережними. А до відпочинку на природі ставитися відповідально. Про це йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Дані статистики свідчать, що 80% лісових пожеж виникають через необережне поводження громадян у лісі, порушення ними правил пожежної безпеки.

Тому вкотре нагадуємо і переконливо просимо дотримувати простих вимог, які вбережуть ліс від вогню, а відповідно – життя усіх його мешканців.

Шановні громадяни!

- Розпалюйте багаття лише у спеціально відведених місцях: у волинських лісах є 99 великих рекреаційних пунктів та створено 655 малих зон відпочинку.

- Не залишайте вогнище без нагляду.

- Коли залишаєте місце відпочинку, обов’язково заливайте вогнище водою або засипайте землею. А тоді ще раз переконайтеся, що вогонь повністю загашено.

- Кинуті порожні пляшки, непогашені сірники, цигарки можуть стати причиною загорання сухої трави та, як наслідок, пожежі.

Лісівники також попереджають: дотримання  правил пожежної безпеки – не лише моральний обов’язок кожного. На порушників також чекають штрафи, розміри яких віднедавна суттєво зросли.

Зокрема, у п’ять разів збільшено розмір адміністративного штрафу за порушення «Правил пожежної безпеки в лісах України». Мінімальний штраф для громадян тепер становить 85 гривень, а максимальний – 225 гривень.

У випадку, коли порушення призвело до виникнення лісової пожежі, то сплатити доведеться суму від 255 до 850 гривень.

Збільшився розмір штрафу і за засмічення лісу відходами – він становить від 255 до 850 гривень.

Тож будьте свідомими і відповідальними у ставленні до природи. І тоді вона ще довго віддячуватиме вам своєю красою.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024