Ківерчан навчали рятувати життя

25 Липня 2017, 18:00
942

Нещасні випадки часто трапляються в умовах, коли немає можливості швидко повідомити про них на станцію швидкої медичної допомоги. У таких обставинах надзвичайно важливого значення набуває перша невідкладна медична допомога, яку потрібно надати на місці пригоди до прибуття лікаря або доставки постраждалого до лікувального закладу. Для того, щоб вміти кваліфіковано надавати першу невідкладну медичну допомогу при нещасних випадках та раптових захворюваннях, в рамках освітнього проекту «Школа безпеки та порядку» в Ківерцівському центрі зайнятості провели тренінг за участю працівників товариства Червоного Хреста.

Представник товариства Любов Новосад розібрала групи заходів, які необхідно провести при наданні першої допомоги, – повідомляють у РЦЗ.

Усі розуміють: якщо не витягнути потопаючого з води, не витягнути постраждалого з палаючого приміщення, не звільнити людину з-під завалів, то він загине. І що довший вказаний вплив, то більш глибоким та важким буде ушкодження. Тому першу допомогу потрібно починати саме з припинення впливу зовнішніх ушкоджуючих факторів.

Присутні визначили заходи, які треба вжити при непритомності, зупинці кровотечі, переломах.

Учасники заходу наочно побачили, як правильно надавати допомогу та навчились самостійно виконували необхідні маніпуляції. Слухачам було надано манекен для проведення підготовки. Під наглядом тренера учасники тренінгу мали змогу самостійно повторити маніпуляції з невідкладної допомоги та за допомогою манекену відтворити отримані знання на практиці.

Завдяки Любові Василівні тренінг пройшов у цікавій та легкій атмосфері.



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024