У Жидичині розпочнуться археологічні розкопки фундаментів келій монастиря

28 Березня 2021, 14:17
Фото із робочої зустрічі 2721 Джерело: Facebook
Фото із робочої зустрічі

У Свято-Миколаївському Жидичинському монастирі відбулася робоча нарада щодо проведення археологічних робіт на території святині.

Про це інформує Центр туристичної інформації та паломництва «ZHYDYCHYN CENTER» на своїй сторінці у фейсбуці.

Робоча нарада відбулася за участі наукового співробітника Інституту археології НАН України Антона Панікарського та заступника директора Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Віктора Баюка.

У процесі зустрічі присутні напрацювали план дій щодо проведення археологічних робіт на території монастиря.

Уже найближчим часом розпочнуться археологічні дослідження фундаментів келійного корпусу монастиря. Отримані результати стануть основою для розробки проекту відновлення втраченої будівлі монастирського комплексу.

До слова, чутки про підземелля у Жидичинському монастирі ходили вже дуже давно, але то були дуже заплутані свідчення. У лютому 2020 у монастирі несподівано виявили давню крипту із останками похованого тут духовенства. 

Так підтвердилися спогади, які жидичинці передавали один від одного з покоління в покоління: нібито під монастирем та храмом є мережа підземних ходів та підземелля на три поверхи донизу. 

«Ми продовжуємо досліджувати історію Древнього Жидичина. Надважливою складовою у цьому процесі є археологія», – йдеться у дописі Центру.

Читайте також: 

          Підземелля Жидичинського монастиря: як знайшли та що згадують місцеві
          Пасхальні вихідні: скільки днів відпочиватимуть українці у травні





Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024