В Олиці поляки відновлюють костел

27 Липня 2017, 11:30
3640

На відбудову храму в Польщі виділили три мільйони злотих.

У селищі Олика триває реконструкція Колегіального костелу Святої Трійці. Про це йдеться у відеосюжеті Укроп Волинь на Youtube.

Усі кошти на відновлення пам'ятки архітектури виділяють поляки. Перевірити, як відбувається робота та що вдалося зробити за рік плідної праці до Олики завітала делегація на чолі з віце-міністром культури та національної спадщини республіки Польща Ярославом Селліним.

Цей храм є зразком. Його побудували на прикладі Римського костелу. Він є незвичайним свідком історії. На
його відбудову ми виділили три мільйони польських злотих, але для повної реконструкції потрібно в чотири рази більше. Це ще багаторічна праця. Я думаю, що польська держава поступово буде знаходити кошти на те, щоб повністю довести до завершення ці роботи, – каже Ярослав Селлін.

Роботи кажуть тут непочатий край. Повністю відновлювати втрачені елементи на основі графічно збережених знахідок будуть досліджувати польські консерватори, які мають великий досвід у цій роботі. Саме вони після Другої світової війни повністю відбудовували польські міста.

Коли Польща виділяє кругленькі суми на відновлення українських храмів, у державному бюджеті навіть не передбачено на це коштів, – обурюється нардеп Ірина Констанкевич.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024