Сам собі виділив землю: депутат Ківерцівської міськради поверне громаді земельну ділянку

08 Квітня 2021, 13:14
Фото ілюстративне 3542 Джерело: milkua.info
Фото ілюстративне

Ківерцівський районний суд задовольнив позов Маневицької місцевої прокуратури про визнання незаконними та скасування рішень Ківерцівської міської ради щодо відведення у власність її депутату земельної ділянки.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

У квітні 2019 року обранець громади на сесії, не повідомивши про наявність у нього конфлікту інтересів, взяв участь у голосуванні й проголосував «за» виділення собі ділянки площею 0,2 гектари в одному з сіл Ківерцівського району.

Згодом суд притягнув депутата до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, визнавши його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені частинами 1, 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) й призначивши покарання у виді штрафу в розмірі 1700 гривень. 

Прокурори ж у суді домоглися скасування рішення міської ради, ухваленого у порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», та повернення депутатом громаді незаконно отриманої земельної ділянки.

Читайте також: На Ківерцівщині аварія – мотоцикл BMW врізався у дерево

24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром