Держекоінспекція посилила контроль у лісах та заповідниках в період «сезону тиші»

12 Квітня 2021, 13:09
1143

З 1 квітня по 15 червня в Україні діє «сезон тиші», під час якого заборонені стрілянина, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспорті.

Держекоінспекція здійснюватиме посилені заходи контролю за дотриманням обмежень. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований на сайті відомства.

Держекоінспекція в час сезону тиші також здійснює низку заходів:

  • проводять перевірки та фіксують порушення, залучаючи до цього Нацполіцію, Держлісагентство, місцеві органи влади.
  • спільно з екологами, громадськими активістами та журналістами створюють оперативні групи реагування з метою запобігання та недопущенням випадків порушень природоохоронного законодавства в сезон тиші.
  • особливу увагу приділяють захисту територій природно-заповідного фонду. Адже саме там живуть рідкісні види тварин, відтворення популяції яких є надзвичайно важливим. 

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований зазначив, що штрафи для порушників становлять 510-850 гривень для громадян та 850-1190 гривень для посадових осіб.

За словами голови ДЕІ, сьогодні близько мільйона видів тварин та рослин по всій планеті під загрозою зникнення.

«Для нашої країни ця проблема надзвичайно актуальна. Якщо до Червоної книги 1980 року було занесено лише 85 видів тварин, то наразі – вже 687. Тому треба створити максимально сприятливі умови для відтворення їх популяції. Одна з таких умов – це тиша. Сезон тиші в наших лісах настає з 1 квітня і триває по 15 червня.  Тиша – це максимальне наближення лісу до свого природного стану. Коли діяльність людини не впливає на тваринний світ. Тільки так дорослі тварини зможуть захистити та виростити своє потомство. І тоді буде збережений баланс відтворення, а з ним і біорізноманіття тваринного світу», – зазначив Андрій Мальований.

Читайте також: Як оформити право власності на земельну частку (пай) 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024