Жидичин, Луцьк та Володимир співпрацюватимуть в галузі туризму

14 Квітня 2021, 13:11
Учасники заходу 3535 Джерело: Луцька міська рада
Учасники заходу

У Центрі туристичної інформації та послуг міста Луцька підписали меморандум про співпрацю із Центром туристичної інформації та паломництва «Zhydychyn Center» та Туристично-інформаційним центром Володимир-Волинської міської ради.

Про це повідомляють на сайті Луцької міської ради.

У заході взяли участь начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська, в.о. директора Центру туристичної інформації та послуг Луцька Ірина Харчук, керівник центру туристичної інформації та паломництва «Zhydychyn Center» Юлія Дащук, директор Туристично-інформаційного центру Володимир-Волинської міської ради Ірина Ковальчук, заступник Володимир-Волинського міського голови Любов Саць, начальник відділу туризму департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів Волинської облдержадміністрації Станіслав Ольшевський.

Меморандум дасть можливість організовувати спільні заходи з метою промоції туристичного потенціалу Луцької міської територіальної громади, Володимир-Волинського, Жидичина та Волині в цілому, займатися обміном інформацією, проведенням семінарів, конференцій, розробляти спільні туристичні продукти.

Зокрема, у рамках Програми розвитку туризму Луцької міської територіальної громади на 2021-2022 роки видали та презентували чотири види буклетів «Жидичинська лавра. Забута історія».

За словами Катерини Теліпської, Центр туристичної інформації — це елемент інноваційної інфраструктури в галузі туризму. Це те місце, куди приходять гості міста та можуть безкоштовно отримати туристичну інформацію, поспілкуватися з менеджерами туризму, замовити екскурсійний супровід, ознайомитись із історико-культурним, рекреаційним, мистецьким потенціалом Луцька.

«З часу утворення Луцької міської територіальної громади перед нами постали нові виклики, у нас з’явилося більше роботи та нові об’єкти, які можемо запропонувати відвідати гостям. Безумовно, одним із важливих об’єктів туристичного інтересу є Жидичинський монастир. Ми впевнені, що він може стати одним із паломницьких магнітів України. Ще одним із таких туристичних магнітів є Володимир-Волинський, як історичний центр та осердя історії Волині», – розповіла начальниця управління туризму та промоції міста.

Під час заходу відбулась презентація діяльності туристичних центрів Луцька, Жидичина і Володимира-Волинського.

Читайте такожУ Жидичині розпочнуться археологічні розкопки фундаментів келій монастиря

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024