Ківерцівський район отримає гроші на природоохоронні заходи

05 Серпня 2017, 09:00
1200

Постановою Кабінету Міністрів України Волинській області передбачені кошти згідно поданих запитів замовниками.

Про це інформує Район.Камінь-Каширський з посиланням на відділ інформаційної політики ОДА.

Кошти, виділені постановою Кабінету Міністрів України під загальнодержавну екологічну програму, на основі запитів, що надавалися органами місцевого самоврядування, та які були підкріплені зверненнями голови обласної державної адміністрації.

Відтак, як повідомила заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук, за напрямком «забезпечення раціонального використання і зберігання відходів виробництва та побутових відходів спрямовано 5 мільйонів 532 тисяч 725 гривень.

Смт Цумань виділили у 1 мільйон 85 тисяч на придбання спецтехніки (автоцистерни вакуумної асенізаційної промислової) для збирання та транспортування рідких побутових відходів.

Крім того, область отримає 2 мільйони 401 тисяч 944 гривні за напрямком «збереження природно-заповідного фонду». Зокрема, на розроблення проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» та внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель – 700 тисяч гривень. 

На розроблення проекту організації території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів – 450 тисяч гривень. Та на придбання будівлі та споруд для розміщення спеціальної адміністрації Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» – 1 мільйон 251 тисяч 944 гривні.

 

Своєю чергою Вікторія Тимощук наголосила розпорядникам, які отримуватимуть кошти із державного фонду, на тому, що часу залишилось мало, а кошти не є перехідними на наступний рік. Відтак їх потрібно освоїти до кінця поточного року.

Як надало роз’яснення мінприроди, вже можна починати на очікувану вартість проводити тендерні процедури. Для проведення тендеру вже може бути підставою ця постанова Кабінету Міністрів України, – зазначила Вікторія Євгенівна.

Відтак, керівник виконавчої гілки влади дав доручення підготувати відповідне розпорядження голови облдержадміністрації, де чітко прописати усім виконавцям цієї постанови дати, терміни й строки. Окрім цього, управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації повинно в рамках робочих нарад встановити контроль і регулярно моніторити ситуацію.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024