Великдень: чи введуть додаткові карантинні обмеження на свято

23 Квітня 2021, 16:17
1731

Міністерство охорони здоров’я України не планує запровадження додаткових обмежень на Великдень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова міністерства Максим Степанов.

До слова, на Пасху українці відпочиватимуть чотири дні. У 2021 році Світле Воскресіння Христове у православних вірян припадає на 2 травня, а 1 травня в Україні відзначають Міжнародний день праці. Обидва свята є державними і потрапляють на вихідні дні.

Згідно зі статтею 67 КЗпП, у разі, коли офіційне свято збігається з вихідним, вихідний день переноситься на наступний після святкового. Таким чином українців очікують чотириденні канікули з 1 по 4 травня (вихідний суботи, на який потрапляє Міжнародний день праці, переноситься на понеділок 3 травня, а вихідний неділі, на який потрапляє Великдень – на вівторок 4 травня).

«Додаткових обмежень на Великдень ми не плануємо. Попри те, що пік пандемії пройдено і навіть столиця після 30 квітня, ймовірно, перейде до «жовтої зони» – розслаблятися рано. Я не хочу, щоб одразу після свят у нас знову був сплеск захворюваності. Тому закликаю українців продовжувати дотримуватися встановлених протиепідемічних правил… А церкву – створити всі умови для безпечного відвідування храмів вірянами», – зазначив він.

Міністр закликав українців продовжувати дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, носити маски правильно, «бо це не амулет – у кишені не захистить». Також посадовець просить уникати скупчень людей та святкувати у вузькому родинному колі.

«Пам'ятайте, що COVID – атеїст, для нього немає свят, не дайте йому привід затьмарити світле Воскресіння Христове», – наголосив Максим Степанов.

Читайте також: Трансформація сектору охорони здоров'я в громадах: виклики та рішення

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024