Ківерцівського військового комісара судили за недотримання державної таємниці

10 Серпня 2017, 13:04
5871

За недотримання державної таємниці – 595 гривень штрафу.

Суддя Ковельського міськрайонного суду розглядяв справу про адміністративне правопорушення, що надійшла від Управління Служби безпеки України у Волинській області про притягнення до адміністративної відповідальності тимчасово виконуючого обовязки військового комісара Ківерцівського районного військового комісаріат.

Про це йдеться у постанові суду міста Ковеля.

3 серпня суд постановив, що працюючи на посаді тимчасово виконуючого обовязки військового комісара Ківерцівського районного військового комісаріату (РВК) допустив порушення вимог законодавства у сфері охорони державної таємниці:

- зберігав секретні документи у приміщеннях військкомату, які не приймались під охорону у неробочий час, внаслідок чого комісар створював загрозу викрадення матеріальних носіїв секретної інформації; 

- порушив порядок надання доступу до секретних відомостей мобілізаційного характеру. Крім зазначеного, встановленим порядком не припинив доступ до державної таємниці громадянину, який, наказом військового комісара був звільнений з посади та виключений із списків установи ще 5 липня;

- порушив порядок долучення та зберігання секретних мобілізаційних документів (під час проведення перевірки комісією виявлено 2 секретні документи мобілізаційного характеру («Замисел Ківерцівського РВК на проведення мобілізації транспортних ресурсів на території Ківерцівського району», «План проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Ківерцівського району»), які зберігатись поза сховищем на робочому столі в приміщенні режимо-секретних органів військкомату), що є порушенням вимог порядку та створює загрозу витоку секретної інформації.

Ківерцівський комісар факт вчинення даного правопорушення визнав повністю, про що подав суду відповідну письмову заяву, в якій просив розглядати справу без його присутності.

Обираючи вид та розмір адміністративного стягнення, суд врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, обставини, що обтяжують та помякшують відповідальність. Суддя визнав комісара винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого та наклав на нього штраф, в розмірі 35 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 595 гривень.

 

Коментарі
10 Серпня 2017, 19:10
шановні ківерчани і жителі району ,теперішнього в.о. районного комісара потрібно гнати і усіх хто там працює . нехай навчаться вести правильно особові справи ,контролювати ситуацію по військовозобов'язаних,хто служив ,хто ні ,а не шлють повістки за підписами не відь кого .чому депутатів і керівників установ .тих що по барах сидять не викликають.а тільки тих хто віслужив,хто оформлений за дитиною чи жінкою -інвалідами ,скільки ще таке буде ви що ,там блекоти об'їлись чи мозги атрофіровались і не знають що робити . шановні працівники Ківерцівського РВК ,якщо і на далі будете халатно відноситись до своїх обов'язків то антикорупційний комітет буде у вас в гостях кожен день ,задумайтесь.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024