Ківерцівський лісівник – серед найкращих вальників лісу

12 Серпня 2017, 12:12
1432

Віталій Шевчук із Ківерцівського лісгоспу посів третє місце у всеукраїнських змаганнях вальників лісу. Про це йдеться у сюжеті на Волинському телебаченні.

На території Прибузького державного лісгоспу Любомльського району відбулися двадцяті ювілейні змагання вальників лісу.Професійні навички демонстрували 22 учасники, представники лісогосподарських підприємств області.

Ювілейні обласні змагання вальників лісу, що відбулися на території Гощанського лісництва Прибузького державного лісгоспу розпочалися виступами художніх колективів сільських будинків культури Любомльського району.

Привітали учасників та побажали їм успіхів також керівники громад і обласного управління лісового та мисливського господарства.

Конкурс відповідав усім вимогам всеукраїнських змагань. Це п’ять етапів. Зокрема:

  • підготовка бензопили до роботи;
  • розкрижування комбінованим розрізом;
  • точне розпилювання;
  • очищення стовбура від гілок та сучків;
  • валка дерев.

Найвищою кількістю балів визначалися саме валка дерев. Судді оцінювали точність і швидкість, також зверталася увага на неухильне дотримання правил техніки безпеки.

Перше місце вже п’ять років поспіль виборює Віталій Крисик, представник Городоцького господарства. Друге місце посів Андрій Дударчук із Шацького учбово-дослідного лісового господарства. Третє – Віталій Шевчук з Ківерцівського лісгоспу.

Переможцям вручили премії та призи. 

Деталі змагань дивіться в сюжеті.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024