Ніколи знову: у Ківерцях відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті та примирення

10 Травня 2021, 10:19
Фото з мітингу-реквієму 1835 Джерело: Facebook
Фото з мітингу-реквієму

У Ківерцях до Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Меморіальному комплексі «Вічної слави» відбувся мітинг-реквієм.

Захід відбувся 8 травня. Про це інформує Ківерцівська міська рада на своїй сторінці у фейсбуці.

Мітинг розпочався урочистим покладанням квітів до пам’ятника невідомому солдату, в якому взяли участь керівники міста , військовий комісар, депутати, керівники та представники підприємств, установ, організацій, учасники АТО, духовенство, жителі та гості Ківерцівської громади.







Із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни звернулись голова міської ради Олександр Ковальчук, військовий комісар Тарас Семенчук та директор краєзнавчого музею Оксана Сущук.

«Багато років віддаляють нас від тих подій, але ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати неоціненний подвиг ветеранів війни - як приклад патріотизму, мужності та справжньої любові до рідної землі», – зазначив міський голова.

Музичний супровід виконували артисти та солісти Будинку культури імені Михайла Ковальова.





Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

По завершенню урочистостей настоятель Свято-Покровського собору, протоієрей Іван Семенюк та клірик собору протоієрей Юрій Трокун відправили панахиду по загиблих воїнах на війні.

По закінченню урочистостих заходів міський голова Олександр Ковальчук спільно із своїм заступником Юрієм Тананайським та військовим комісаром Тарасом Семенчуком відвідали ветеранів нашої громади, аби висловити свою шану та вдячність за їхні подвиги.








Мітинги-реквієми відбулися також і в кожному старостинському окрузі Ківерцівської громади.











Читайте також: Перстень коханої як символ розлуки: історія кохання оунівців з Жидичина

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024