Понад триста «вбитих» бійців принесли перемогу «Чорній Січі»

13 Травня 2021, 16:00
2232

7-10 травня поблизу с.Гайове Ківерцівської ОТГ, відбулася Всеукраїнська військово-патріотична теренова гра «Звитяга». Понад 150 учасників із різних регіонів України (зокрема Київ, Черкаси, Дніпро, Одеса, Ужгород, Львів та ін.) зібрались, щоб позмагатись у волинських лісах.

Про це повідомляє Пресслужба ГО «ВМР «Національний Альянс».

Гра відбувалася з дотриманням карантинних обмежень. На початку гри усіх учасників поділили на дві команди – сотні «Легіон» та «Чорна Січ», кожна з яких має свій прапор та нарукавні пов’язки відповідного кольору, які символізували «життя» у грі. Завдання сотні – здобути прапор команди-суперника та зірвати якнайбільше пов’язок з гравців протилежного табору.

60 годин нон-стоп тривали боротьба за прапор та бої за життя, сотня друзів та суперників – адреналін зашкалює.

«Вже звична для Звитяги відсутність спокійного сну, адже інша команда завжди готова організувати «нічний фестиваль», і зовсім незвична відсутність комарів, що зазвичай чатують на учасників. А ще – бої о 6 ранку після морозної ночі, вдень тренування та загартування духу – це було неймовірно», - ділиться спогадами учасник Звитяги, Дмитро з Києва.

Своєрідною новинкою цієї «Звитяги» стала спільна ватра для обох сотень.

«Це було щось неймовірне. Їжджу на Звитягу вже вп’яте, а щоб дві сотні зібралися разом поспівати пісень біля спільної ватри – таке вперше. Дуже крута атмосфера», розповідає Іванка з Рівненщини.

Теренова гра «Звитяга проводиться щорічно 3 2006 року. За винятком минулого 2020р., де через пандемію організатори були змушені скасувати проведення. Та вже цьогоріч відбулася ювілейна 15 теренівка. Цікаво, що на грі разом з недосвідченими учасникам, були і ті, хто бере участь в цьому дійстві від моменту заснування.

Мета «Звитяги» – національно-патріотичне виховання молоді, нагадування юнакам та дівчатам про національно-визвольну боротьбу УПА, спонукання молоді до самовдосконалення та готовності в майбутньому захищати свою Батьківщину.

Організатори зазначають, що територія, де відбувається гра теж не випадкова, адже в середині минулого століття тут точилися бої Української Повстанської Армії.

Дякують за підтримку Управлінню у справах молоді та спорту Волинської ОДА, Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Луцька та фармацевтичному підприємству «Волиньфармпостач» й усім, хто створив цьогорічну гру. «Національний Альянс» висловлює вдячність спонсорам за круті подарунки для учасників теренової гри «Звитяга-2021»: Майстерня Wood & Metal, видавництво "Zалізний тато", видавництво «Пропала грамота», Ukrainian Military Coffee, бренд волинського одягу BeyZot, Blade Brothers Knives, магазини туристичного спорядження GSI Outdoors Ukraine, Highlander, Vernadsky UA, мережа магазинів HUSKY Sport, бренд одягу "Ґwear", студія настільних ігор «TeamFire», видавництво «Наш Формат», інтернет-магазин JamesCook.

 






 

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39