У молодят з Ківерець замість медового місяця – лікарняне ліжко

17 Серпня 2017, 21:20
Фото ілюстративне 3082
Фото ілюстративне

Гості та самі молодята розповіли про отруєння на власному весіллі.

Після святкування весілля на лікарняні ліжка на Волині потрапила половина гостей – більше трьох десятків людей ушпиталені із симптомами отруєння. Весілля відзначали в одній з кав'ярень райцентру Ківерці, передає 5 канал.

Звичайне весілля – сиділи, пили, гуляли. Сміялися, танцювали, їздили і фотографувалися. Все було добре, – кажуть молодята.

Галина Хазанюк – одна із 80 гостей на весіллі. Вона із двома донечками вже другий день у лікарні. Розповідає, що спершу стало зле дітям, а вже згодом і дорослим.

Температура і сильні головні болі. Особливо діти жалілися спочатку. Мені набагато пізніше стало гірше", – пригадує постраждала.

Серед потерпілих і мати нареченого. Вона розповідає: страви в кафе були смачними, а про заклад раніше гарно відгукувались.

Ми їли відбивні, крабові палички, салати – оце все. Торти, мої діти кажуть, не їли. М'ясне ми не їли, те що ми привозили, я не їла, бо не було коли", – каже постаждала Олеся Янчишин.

До інфекційних відділень Ківерцівської та обласної Волинської лікарень госпіталізовано 35 пацієнтів, семеро з них – діти. В усіх симптоми гострої кишкової інфекції.

Я думаю, що більше всього, ми скоро ідентифікуємо і буде виставлений остаточний діагноз сальмонельоз, – зазначає гендиректор Ківерцівського медичного об'єднання Михайло Слижук.

Що власне послужило, який збудник – поки ще результатів бактеріологічного обстеження немає, вони знаходяться в роботі. Кишкові інфекції – це вживання забруднених продуктів, – пояснює заступник головлікаря інфекційної лікарні Руслан Морочковський.

Щоб уникнути розповсюдження недуги, санепідеміологи проводять дезінфекцію закладу, в якому святкували весілля.

Відібрано проби харчових продуктів, деякі залишилися, води, змивів, проведено обстеження персоналу закладу. Результат для того, щоб виділити чисту культуру, а саме цим буде займатися лабораторія – це 5 днів, – каже лікар-епідеміолог лабораторного центру МОЗ Валентина Новачевська.

А от кафе, в якому потруїлися гості, тимчасово зачинене.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024