Дачне: молоді розповіли про правила працевлаштування

18 Серпня 2017, 13:09
1449

У табір «Світанок» завітали представники районного центру зайнятості з доповіддю «Відпочиваємо – професію вибираємо».

Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті. Без перебільшення можна сказати, що для старшокласників це завжди є проблемою номер один. Саме тому професійна орієнтація учнівської молоді є одним з головних напрямків служби зайнятості.

Про це інформує провідний фахівець з питань зайнятості Ківерцівського районного центру зайнятості Любов Мартинюк.

З метою ознайомлення шкільної молоді зі світом професій, інформуванням про навчальні заклади, про послуги, які надає служба зайнятості Ківерцівський районний центр зайнятості спільно з тренером Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Вікторією Врублевською відвідали табір «Світанок» (село Дачне, Ківерцівського району). 

Основна тема зустрічі : «Відпочиваємо – професію вибираємо».

Захід проходив активно, інформативно і весело, адже цьому сприяла і сонячна погода. Хіба в таку погоду можна всидіти у приміщенні? Тому... дискутували,
сперечались, переконували, аргументували, приводили приклади на свіжому повітрі. З дітворою обговорювали теми пошуку себе, професії та роботи; визначали, хто і як може допомогти обрати вірний професійний шлях; з чого слід починати і які кроки планувати.

Яскравою частиною заходу стали конкурси та вікторини, кожен з присутніх міг продемонструвати свою обізнаність та отримати невеличкий приз від служби
зайнятості.

Важливою темою для обговорення була тема нелегального працевлаштування. Про це учасникам заходу (молодь 14-16 років) розповіла фахівець центру зайнятості Любов Мартинюк. Позбавлення будь-яких соціальних гарантій і нерідко потрапляння до «трудового рабства». Адже саме через нелегальне працевлаштування сьогодні надзвичайно актуальною є проблема торгівлі людьми. Як не стати жертвою цього страшного злочину та які є механізми запобігання цьому явищу. 

1

2

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024