УКРОПівці планують добудувати школу в Башликах

18 Серпня 2017, 13:30
1721

У Ківерцівському районі вже 20 років поспіль не можуть добудувати школу в густонаселеному селі Башлики.

Про це Район.Ківерці повідомляє прес-служба Волинського УКРАПу.

Питання зведення навчального закладу підняли на позачерговій сесії Ківерцівської районної ради.

За словами голови Ківерцівської районної ради, Василя Хмілевського, в селі Башлики для школи пристосоване колишнє приміщення будинку культури. В 7 класних кімнатах у дві зміни навчається близько 250 дітей.

«Колись тут була школа, але її приміщення зруйнувалося, а додаткових приміщень для навчання на території сільської ради немає. Цього року першого вересня в перший клас має більше 30 дітей. А класні кімнати розраховані на 20-25 дітей», –  розповідає голова.

За словами Василя Хмілевського, згідно проектно-кошторисної документації 2016 року, школа обійдеться у 93 мільйони, але якщо ж врахувати нинішні реалії, то ціна збільшиться на 10-15 мільйонів.

«Звісно, що районний бюджет цього не потягне, тому ми звертаємося до обласних депутатів, до обласної ради аби нам допомогли із фінансуванням. На сесії запропонували включити в пріоритети будівництво школи селі Башлики, – підкреслює Василль Хмілевський. – Про цю проблему поінформували народного депутата Ірину Констанкевич».

За словами депутата Волинської обласної ради Олександра Омельчука, він навідувався у школу в Башликах і переконався в тому, що навчальний процес відбувається з порушенням санітарно-гігієнічних норм.

«Діти вчаться у дві зміни, в них псується зір, здоров’я через це. Але на мою думку, ціна будівництва штучно завищена. За таку суму можна збудувати 9-поверховий будинок на 4 під’їзди, а не тільки двоповерхову школу на 400 дітей. Будівництво школи, звісно в пріоритеті, тому буду всіма силами долучатися і допомагати в її зведенні», – підкреслив Олександр Омельчук.

Олександр Омельчук
Олександр Омельчук

Василь Хмілевський
Василь Хмілевський

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024