Олицька сільська рада втрачає гроші, бо місцеві ставки здають за безцінь

30 Серпня 2017, 20:00
1798

Замість потрібних 8 000 гривень в рік сільська рада отримує лише 1 200.

Олицька сільрада втрачає гроші, оскільки місцеві ставки здають за безцінь. Коли ж місцева влада спробувала добитися справедливості в ОДА, то голова облдержадміністрації Володимир Гунчик дав лише відписку.

Про це йшлося під час круглого столу в Луцьку в конференц-залі готелю «Україна» за участю голів сільрад, ОТГ, депутатів місцевих рад Волині 29 серпня, пишуть Волинські Новини.

Голова сільської ради Олена Кашевська розповіла, що облдержадміністрація навмисне вчинила дії, аби орендар платив менше ніж мав би.

«В Олиці є 40,5 га ставків, власник – облдержадміністрація. Було так, ми робили розширення меж населеного пункту, ставки теж мали бути наші, всі документи вже були й лишалися лічені дні до отримання документів. Втім, земельну ділянку за останній тиждень зареєстрували в облдержадміністрації й нам платять в рік за оренду 1200 гривень. Це смішно! Там «Цумань-риба» орендує, ми пригадали, що ще в 2012 році в райдержадміністрації нам казали, аби ми брали плату не менше, ніж 200 гривень за гектар. Відповідно, розробили нормативно-грошову одиницю, й хотіли цю суму затвердити. Відтак, ми звернулися в Держгеокадастр, щоб оформити на себе ті ставки. Й нам сказали, щоб ОДА розірвала договір оренди. Написали лист Гунчику, нас перенаправили в райдержадміністрацію, а ті сказали: чи брали дозвіл в Гунчика на розширення меж. На цьому все заглухло. Хоча могли б в рік отримувати більше 8 тисяч гривень», – розповіла пані Олена.

Та додала, що тепер із облдержадміністрації надходять нарікання на те, що в сільраді не раціонально використовують землі.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024