Обласний центр зайнятості пропонує ківерчанам стати підприємцями

02 Вересня 2017, 12:36
3254

Люди, які нещодавно були безробітними, розповіли, як за сприяння Центру зайнятості стали успішними підприємцями.

Місяць тому на базі Луцького міського центру зайнятості відкрили Центр розвитку підприємництва. Основними його напрямками роботи є підпримка започаткування власної справи.

«Найскладніша частка роботи – віднайти в кожного безробітного оте зерно, отой внутрішній стержень, який є бажанням до підприємницької діяльності. Величезну роботу проводять для того, щоб переконати людей, що власна справа це: не страшно, це перспективно, це класно, і це успішно», – зазначає директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Важливо те, що безробітні, які перебувають на обліку мають можливість отримати матеріальну допомогу для започаткування власної справи.

З початку 2017 року Центр розвитку підприємства провів 383 семінари з орієнтації на самозайнятість, де охопив 3 300 безробітних. З них дійшли до бажання розпочати власну справу та отримали допомогу 67 осіб.

«До кінця року ми для себе бачимо 170 осіб, які розпочнуть власну справу завдяки нашій допомозі», – каже пан Роман.

Для себе директор центру зайнятості визначив основні критерії роботи з безробітними:

  • Знайти здорове бажання людини розпочати власну справу;
  • Переконати, що кожен може займатися бізнесом;
  • Допомогти оформити пакет документів;
  • Підтримати в написанні бізнес-плану;
  • Надати грошову підтримку у вигляди одноразового платежу;
  • Не залишити молодого підприємця сам на сам, і підтримувати його після започаткування бізнесу.

Брифінг в Обласному центрі зайнятості
Брифінг в Обласному центрі зайнятості

Керівник студії «Щаслива мить» Наталія Демченко у 2014 році за допомогою служби зайнятості започаткувала власну справу. Її бізнес-планом і дивувалися, і захоплювалися. Все тому, що майбутньою справою Наталі стали виготовлення та продаж зліпків, зроблених з людського тіла.

«Мені найбільшу підтримку надав центр зайнятості в тому, що він мене просто направив. Адже я мала просто свою ідею, але не мала прикладу, як взагалі робиться бізнес, бо в мене в сім’ї і в кругу знайомих не було до кого звернутися за домомогою», – розповідає майстриня.

Наталія Демченко
Наталія Демченко


 

Підприємець Сергій Марчук розпочав свій бізнес завдячуючи Центру зайнятості. Чоловік відкрив ветеренарну клініку після одноразової виплати допомоги по безробіттю. Сьогодні він успішно розвиває свій бізнес, маючи ветеринарні кабінети у Ківерцях та Луцьку.

«Це була не велика сума, але достатня, щоб купити велосипед і сумку з препаратами. І потихеньку  почав розвиватися. Спочатку лікував свійських тварин (я їх і зараз не кидаю), потім пішли дрібні тваринки», – згадує пан Сергій.

1
Сергій Марчук
Сергій Марчук

Ветеринарний кабінет підприємця Сергія Марчука
Ветеринарний кабінет підприємця Сергія Марчука

 

Молодий фермер Вадим Хоровець із села Сапогів Ківерцівського району сьогодні займається улюбленою справою за сприяння Ківерцівського районного центру зайнятості. Вирощує на своїх угіддях картоплю, сою та зернові, маючи у власності п'ять орендованих паїв.

«На землях, які я брав росли сосни трьохметрові по триста дерев на пайові,  а зараз там соя отака (показуючи висоту по-груди)! І це за два з половиною роки!» – хизується Вадим.

Вадим Хоровець
Вадим Хоровець

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024