Прилуцька сільська рада приєднається до Луцька

03 Вересня 2017, 11:25
4543

Мешкнці Прилуцького отримають доступ до лікарень та шкіл Луцька, але збережуть статус села.

Про це пише Вісник.

Вчора у Прилуцькому відбулися громадські слухання, на яких розглядали питання про об'єднання сіл Прилуцької сільської ради (входять села Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове) та Луцька.

У засіданні взяли участь перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, сільські, міські, районні та обласні депутати депутати й просто зацікавлені громадяни. Зустріч відбулася аби прийняти рішення про об’єднання громад. Раніше між Луцьком та Прилуцькою сільською радою уже були підписані договори про співпрацю.

На зустрічі з чиновниками з Луцька жителів сіл головним чином цікавило, які плюси у разі об’єднання з обласним центром. Так, і справді, мешканці Прилуцької сільської ради отримають доступ до луцьких лікувальних закладів, а діти матимуть право відвідувати луцькі школи та садочки.

Очільник громадської організації «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк зазначив, що після об'єднання села Прилуцької сільської ради стануть повноправною частиною Луцька, хоч і збережуть статус села. Григорій Недопад, зі свого боку, запевнив, що на села чекають позитивні зміни, адже вони зможуть отримати субвенції на освіту, медицину, дороги.

Зрештою відбулося голосування. Більшістю голосів прийняли рішення про об'єднання Прилуцької сільської ради з Луцьком. Потому, питання має розглядатися на сесіях обох рад.



1


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024