Справу ківерцівського «Гопачка» триматиме під особистим контролем Володимир Гунчик

07 Вересня 2017, 20:08
3273

Весілляни, які масово отруїлися в ківерцівському кафе «Гопачок» звернулися за допомогою в обласну держадміністрацію. 

Ледь не цілою громадою прийшли до керівника найвищої виконавчої гілки влади в області мешканці села Журавичі, що в Ківерцівському районі. Проблема, з якою звернулися, – на слуху трохи менше місяця. Мова йде про отруєння громадян під час весілля у закладі громадського харчування «Гопачок» у Ківерцях.

Про це йдеться на сайті волинської ОДА.

Селяни обурені тим, що розслідування зазначеного випадку не є об’єктивним. Більш того, кафе і далі працює у звичному режимі. Аби дізнатися це, мешканці Журавич вдалися до невеликих хитрощів – під приводом того, що їм необхідно зробити замовлення на проведення святкування у «Гопачку», сконтактували з його адміністратором і спробували про все домовитись. Керівництво закладу запевняло, що у них все гаразд і вони приймають замовлення. Вкрай обурило родини постраждалих і намагання сфальсифікувати факти, котрі доводять провину працівників закладу громадського харчування, а відтак – перекласти провину на них. Здивувало ж те, що жодна лікарня, до якої масово зверталися мешканці села зі скаргами на отруєння, не повідомила поліцію. Хоча мала б це зробити.

Богдан Лозинський, начальник головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в області, своєю чергою зазначив, що відразу ж після виявлення факту масового отруєння людей у кафе, він видав наказ про припинення діяльності закладу. Наступного дня надіслали відповідне звернення і до суду (адже саме він має прийняти рішення про закриття чи продовження роботи «Гопачка»). Проте, суд і донині не виніс ухвали. А термін дії наказу керівника ГУ Дердпродспоживслужби в області завершився через 10 днів.

У зв’язку з цим, голова Волинської обласної державної адміністрації, Володимир Гунчик, запропонував заявникам підготувати заяву до поліції. Зі свого боку, він звернеться листом до суду з проханням пришвидшити розгляд справи та триматиме питання на особистому контролі.

Коментарі
08 Вересня 2017, 00:39
О боги, які ж вони придуркуваті.... Вони не тільки від сальмонельозу постраждали, а й голови їхні добряче прибило. Нехай присядуть нарешті. Хренові слідчі. Дитячий садочок. Вони вирішили слідство провести... Краще б голови лікували
08 Вересня 2017, 01:28
Розумнику, а якби ти був на їх місці? Щоб тоді лікував?<br/>З головами все впорядку. Слідкуй за своєю. Від такого ніхто не застрахований .Сьогодні вони,а завтра ти івся<br/>Твоя сім'я, думаю, було б нормально.<br/><br/>й. Сьогодні вони, а завтра <br/> ти ( бвло
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024