Юлія Тимошенко: українська економічна і політична криза штучно створена владою

13 Вересня 2017, 10:29
892

Реформи, які сьогодні проводить чинна влада, прямо загрожують існуванню української нації та державі Україна загалом.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у прямому ефірі телеканалу ICTV.

На думку політика, «машина влади не змінилася, і сьогодні людина не може знайти правди – ані в судах, ані в силових органах, ані в прокуратури, ані в реформах» «президент говорить так, наче він з космосу спостерігає, наче він тут ні при чому».

Юлія Тимошенко наголосила на тому, що так звані реформи – це знищення української нації, які інакше як геноцидом українців назвати не можна.

Лідер партії «Батьківщина» вбачає у діях влади свідому політику, спрямовану на руйнацію держави, бо жодним збігом обставин чи випадковістю не можна пояснити: створення умов, за яких за першу половину 2017 року на постійну роботу до Польщі виїхали 700 тисяч українців; удвічі – втричі зниження розмірів зарплат та пенсій за останні 3 роки (у доларовому обчисленні); запровадження пенсійної реформи, якою на третину знижують коефіцієнт нарахування пенсій усім пенсіонерам, які виходитимуть на заслужений відпочинок; запровадження так званої медичної реформи, що передбачає відсутність гарантованої страхової медицини, запровадження протоколів лікування за європейськими цінами, які в 10 разів вищі, ніж те, що люди зараз платять лікарям,  переведення видатків на медичне обслуговування з місцевих бюджетів у центральний фонд, звуження безкоштовного переліку послуг невідкладної допомоги.    

Юлія Тимошенко впевнена в тому, що усі ці кроки влади загрожують національній безпеці Україні і кожному українцю, який сьогодні вижив усупереч тим експериментам, які проводить ця влада.

Лідер партії «Батьківщина» переконана – необхідна принципово інша стратегія, яка замінить технологію знищення країни на технологію процвітання.

«Треба замінити технологію знищення країни на технологію процвітання. Те, що ми зараз маємо, не має економічного або фінансового підґрунтя. Наша біда штучно створена», – сказала народний депутат.  

Юлія Тимошенко вважає, що без справжньої сильної та демократичної проєвропейської опозиції України як такої не буде. У зв’язку з цим вона наголосила на важливості об’єднання демократичних проєвропейських опозиційних сил з метою  протистояння деструктивній політиці нинішньої влади.

«Якщо в країні не буде справжньої сильної і демократичної проєвропейської опозиції, то і країни не буде. Те, що сьогодні робить влада, прямо загрожує нашій державі й існуванню української нації», – підсумувала народний депутат.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024