Ківерчанина засудять через пральний порошок

15 Вересня 2017, 10:43
Фото ілюстративне 2276
Фото ілюстративне

Судитимуть виробників та реалізаторів підробних засобів побутової хімії.

Луцька місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконне використання знака для товарів, що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі, вчинене за попередньою змовою 32-річним мешканцем Луцька та 28-річним ківерчанином. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Упродовж червня-жовтня 2016 року, не маючи дозволу компаній «The Procter & Gamble Company» та «Henkel AG&Co.KGaA», зловмисники реалізовували товари побутової хімії під належними цим компаніям торгівельними марками: «Ariel», «Fairy», «Tide», «Gala», «Head&Shoulders» та «Persil».

Для рекламування продукції та пошуку клієнтів вони створили Інтернет-магазини.

Вироблялася ж уся побутова хімія на промисловому складі у Луцьку шляхом фасування прального порошку та гелю для прання невідомого походження й нанесення етикеток та логотипів торгових марок.

Під час проведення правоохоронцями обшуку у жовтні 2016 року зі складу було вилучено фальсифікованої продукції на суму понад 170 тисяч гривень.

Обох чоловіків обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 229 КК України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).

Міру покарання їм обере суд.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024