Замість школи в Башликах – атобуси для відділу освіти

15 Вересня 2017, 11:53
Анатолій Пушкін 4309
Анатолій Пушкін

Башликівським дітям знову доведеться вчитися у класах з антисанітарією, бо гроші, виділені на будівництво нової школи, використають не за призначенням.

Ще на початку літа 2017 року гроші, які були виділені на будівництво школи в селі Башлики Ківерцівського району, перекинули на придбання чотирьох автобусів для відділу освіти. Про це на своїй сторінці у Facebook пише Анатолій Пушкін.

Депутат каже, що автобуси повинні були придбати за окремо виділену для цього суму з районного бютжету. Однак 14 вересня на засіданні бюджетної комісії Ківерцівської районної ради стало відомо, що району для придбання цих автобусів необхідно віднайти ще 940 тисяч гривень. А віднайшли ці гроші саме у коштах, виділених на будівництво школи.

Сьогодні на засіданні бюджетної комісії Ківерцівської районної ради стало відомо новий сюрприз від виконавчої влади! Ще на початку літа 2017 року виділені кошти в сумі 1 млн. грн., які були передбачені на початок будівництва нової школи в селі Башлики, були перекинуті на придбання чотирьох автобусів для відділу освіти. Це мало бути частина співфінансуваня з нашого районного бюджету. Проте сьогодні вже стало відомо, що району для придбання цих автобусів необхідно віднайти ще 940 тисяч грн. Мабуть в корпорації «Богдан», яка підконтрольна Порошенку та його підлеглому Володимиру Гунчику, настали нелегкі часи, тому відчуваючи невідворотне фіаско вирішили «зрубити» по максимуму. Інакше не знаю, як пояснити не почате будівництво школи та відсутність автобусів. А от тепер майже ще 1 млн. додаткових видатків, які необхідно віднайти в районному бюджеті! – обурюється пан Анатолій.

Нагадаємо, що нову школу в селі Башлики не можуть звести вже 20 років поспіль. Навчальним закладом для башликівських дітей нині слугує колишній будинок культури.

І це попри те, що село досить густонаселене. У семи класних кімнатах навчається близько 250 дітей. 

А за словами депутата Волинської обласної ради Олександра Омельчука, який навідувався у школу в Башликах, навчальний процес відбувається з порушенням санітарно-гігієнічних норм.

Читайте також:

УКРОПівці планують добудувати школу в Башликах

Коментарі
15 Вересня 2017, 18:06
Гроші на будівництво школи виділені райрадою- це правда, але на умовах співфінансування. Однак співфінансування з боку держави немає. Виникає запитання - то що? нехай гроші лежать мертвим грузом коли їх можна частково задіяти на придбання автобусів? Пушкін не знає, або не хоче знати, що кошти мають бути повернуті після перерозподілу вільних лишок. Крім того, доплачувати треба буде не 940 тис. грн., а в три рази менше і точно не зарахунок коштів з будівництва. А Вам кореспонденти необхідно перевіряти інформацію перед тим ,як друкувати статтю .
15 Вересня 2017, 21:00
А пушкіну не смисл головний, а піар. Не так давно поширював в фейсбуці статтю, де когось "клоуном" назив, а сам себе клоуном реальним не відчуває? І сміх, і гріх, що такі депутати бувають. Клоун пушкін.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром