Волинська журналістка критикує думку голови райради щодо об'єднання Прилуцького з Луцьком

17 Вересня 2017, 16:20
Василь Хмілевський 2011
Василь Хмілевський

Журналістка Олена Лівіцька прокоментувала слова голови Ківерцівської райради щодо питання об'єднання Прилуцького з Луцьком.

«Гріш ціна вам нарікати!» – кричав у стінах Прилуцької сільради голова Ківерцівської райради Василь Хмілевський, – пише Волинь24.

Розійшовся не на жарт. Бо почув від місцевих мешканців впевнене: «Спочатку хай місто виконає умови договору про співпрацю, а потім ми будемо думати, чи об’єднуватися!». 

Чи не вперше з 90-х Прилуцьке уперто «показує зуби»: воно знає собі ціну і домагається ліпшого життя. Передмова проста: у Прилуцькому забракло кворуму для сесії, щоб або підтримати, або не підтримати об’єднання з Луцьком.

«Ви не забувайте: в країні йде війна! І друге: я вас запрошую, давайте сядемо і поїдемо в Личани і Метельно. Є таке віддалене село. Де доріг нема на сьогоднішній день! Де школи валяться! Де в садочки черги! І питання землі взагалі не стоять: і депутати ходять на сесії стовідсотково. Гріш ціна вам, Прилуцькій сільській раді говорити, що вам зле тута!» – не стримуючи емоцій заявляв голова райради до місцевої мешканки Ганни Гонти, колишньої вчительки, яка нині очолює сільську ветеранську організацію. 
 

Та заніміла…

Гріш ціна? Голова райради, певне, давно не був у Липинах, у Підгайцях, у Боратині, в тому ж таки Княгининку – в тих приміських селах, на фоні добробуту яких Прилуцьке – як первісно-общинний лад... 

Менше крали з бюджету? Менше мають землі? Зурочили?..

Нічого не маю проти Прилуцького. Гарні люди. Гарне село. Але постійно маю таке відчуття, наче яку карму воно терпить. 


То школу в бізнесмена Хорошенка в обмін на землю виторгували – стоїть під сімома вітрами, валиться, а діти тісняться у старому приміщенні. І заглядають у вікна багатообіцяючої добудови, як там вже дерева ростуть, а тріщини у стінах досі мохом вже поросли. 

То садок збиралися будувати. А вийшла з того «жменька» блоків, яких за бер’янами вже й не видно.

Сільрада. Як сирітка на фоні адмінприміщень у тих же Підгайцях чи Боратині. 

Про дороги – краще нічого. 

«Ви не забувайте: в країні іде війна!...» - каже голова райради. 
 

Якщо поглянути на долю Прилуцького, то «війна» там – десь з 80-х… А те, що в Личанах ще гірше – аж ніяк не аргумент. 


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024