30 громад з Волині отримали запрошення на відбір проєкту USAID

29 Липня 2021, 09:57
USAID «ГОВЕРЛА» АНОНС 7602
USAID «ГОВЕРЛА»

По 30 громад ВолиніЛьвівщини та Полтавщини отримали запрошення взяти участь у першому відборі Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Наступним етапом стане конкурс заявок. Про це Бізнес.Району стало відомо у пресслужбі Міністерства розвитку громад та територій. 

У кожній із зазначених областей буде відібрали до 10 громад. Йдеться про перший відбір Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

«В Україні розпочинається реалізація масштабного проєкту, покликаного сприяти нашому Уряду в успішній реалізації реформи з децентралізації. Проєкт «ГОВЕРЛА» направлений на підтримку тергромад, які мають стати ще більш спроможними», – наголосив заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода. 

Раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що проєкт «ГОВЕРЛА» зосереджений на впровадженні та сприянні інституалізації ефективної системи децентралізованого самоврядування в Україні.

Довідково. Проєкт «ГОВЕРЛА» – це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI).

Проєкт працюватиме у тісній координації з органами влади, передусім із Міністерством розвитку громад та територій України і Верховною Радою України. Крім того, співпрацюватиме з іншими проєктами, які фінансуються USAID та іншими донорами задля надання відповідної та своєчасної технічної допомоги.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39