Від 13,5 тисяч гривень: в Україні хочуть підвищити зарплату медикам

01 Серпня 2021, 10:15
В Україні хочуть підвищити зарплату медикам 1338
В Україні хочуть підвищити зарплату медикам

Зеленський доручив підняти зарплати медиків до максимально можливого рівня. Так, серед питань, які обговорила Рада національної безпеки та оборони у п'ятницю, був стан медичної системи України та грошове забезпечення медичних працівників.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО у Краматорську Донецької області, яке транслював Офіс Президента у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Друге питання, яке ми розглядали - це стан системи охорони здоров'я та невідкладні заходи щодо забезпечення надання в Україні медичної допомоги... Мова йшла про те, що наша система охорони здоров'я має бути готова до тих викликів, які найближчим часом можуть очікувати не тільки нашу країну, а все суспільство, ми маємо до цього ретельно готуватися», — сказав Данілов.

Він додав, що Президент Володимир Зеленський на засіданні РНБО порушував питання грошового забезпечення медпрацівників.

«Президент поставив питання грошового забезпечення співробітників у медичних закладах. Мова йде не тільки про лікарів, акцент був зроблений на медичному персоналі, на який випадає дуже багато навантаження», — сказав Данілов.

Він нагадав, що раніше Президент України Володимир Зеленський підписав указ, що встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці медиків: не менше 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу й не менше 20 тис. грн для лікарського складу. За словами Данілова, таке підвищення буде з 1 січня наступного року.

За словами Данілова, Президент України також поставив завдання забезпечити «максимально можливе збільшення заробітної плати середнього медичного персоналу».

 

Також очільник Радбезу нагадав, що в березні 2020 року РНБО приймала рішення «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,» і міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко звітував про виконання цього рішення.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром