В Олиці провели краєзнавчі читання

25 Вересня 2017, 10:40
3677

В селищі Олика відбулися краєзнавчі читання «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ківерцівщина та Олика в історії України та Волині».

Учасників та гостей читань привітала заступник голови райдержадміністрації Яна Церкевич, йдеться на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

«У сучасному суспільстві знання історії й культури рідного краю, підтримка й вшанування його звичаїв і традицій мають велике значення та актуальність. Любов та пошана до рідної землі, своєї малої Батьківщини передаються з покоління в покоління. Зберегти історичну спадщину Олики та Ківерцівщини в цілому, примножити її – завдання сьогодення», – зазначила заступник голови райдержадміністрації.

Від імені голови районної державної адміністрації Валерія Ткачука вона привітала учасників краєзнавчих читань на території ківерцівського краю, побажала їм творчого натхнення, невичерпної енергії, плідної праці у подальших дослідженнях, вивченні та збереженні нашої історичної спадщини.

На Олицькій землі гостей привітали голова районної ради Василь Хмілевський,  Олицький селищний голова Олена Кашевська. До вітань долучилися депутати, Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов. 

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк вручив подяки за вагомий особистий внесок у збереження історичної пам'яті і дослідження рідного краю юним дослідникам, їх педагогам, краєзнавцям.

З доповідями про історію та культуру  Ківерцівського району, його населених пунктів, історичну Олику, родину Радзивіллів в історії України, Польщі та Білорусі, природу та екологію Ківерцівщини виступили науковці, краєзнавці та дослідники історії Волині, Ківерцівського району, України, Польщі.

Далі учасників конференції було запрошено на секційні засідання та круглі столи з обговорення тем: «Історія та культура Ківерцівського району та його населених пунктів», «Олицькі краєзнавчі студії», «Природа та екологія Ківерцівщини».

Завершилося дійство концертом органної музики у костелі Святої Трійці.    

Автор фото: ВІКТОР КИРИЛЮК










 

Коментарі
25 Вересня 2017, 14:12
Чому редакція порушує мої авторські права і друкує мої фото без моєї згоди??? Чи для цього треба зустрітися в суді? 0508775302 телефонуйте, поговоримо.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024