Микола Максимчук — лісовий рейнджер Ківерцівського нацпарку

01 Серпня 2021, 11:50
Микола Максимчук 1535
Микола Максимчук

31 липня відзначається Всесвітній день рейнджерів, які захищають природні скарби планети та культурну спадщину. Свято засноване у 2007 році Міжнародною федерацією рейнджерів.

Рейнджер, а саме рейнджер парку – у США та деяких інших країнах — особа, зайнята в захисті і збереженні природоохоронних територій, лісів, диких територій та інших природних ресурсів. В Україні такі функції виконують працівники державної охорони природно-заповідного фонду, йдеться на сторінці Ківерцівського національного парку у фейсбуці. 

Інспектор з охорони природно-заповідного фонду Микола Максимчук працює у Парку понад чотири роки, практично з початку роботи служби державної охорони природно-заповідного фонду. 

Людина з вагомими досягненнями та чималим досвідом у боротьбі з порушеннями природоохоронного законодавства. 

На території його обходу чимало водойм, річок з унікальними червонокнижними тваринами та рослинами. У нерестовий період вилов риби заборонений. 

В цей час Микола Леонідович бере участь у проведенні рибоохоронних рейдів. Так, у травні було виявленню правопорушників, у яких було вилучено десять рибальських сіток загальною довжиною 368 метрів, човен та рибу. 

Порушники були притягнуті до відповідальності, після судового розгляду сплатили штраф за порушення природоохоронного законодавства.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024