Справу проти заступника міського голови Ківерців, який голосував за своє призначення, закрили

01 Серпня 2021, 14:13
Заступник Ківерцівського міського голови Юрій Тананайський 1703
Заступник Ківерцівського міського голови Юрій Тананайський

Суд закрив справу проти заступника міського голови Ківерців Юрія Тананайського, який сам голосував за своє призначення на цю посаду. У його діях не побачили складу адмінпорушення. При цьому напередодні за конфлікт інтересів судили і його дружину, депутатку Ківерцівської міськради Людмилу Тананайську. Тоді суддя зробив їй усне зауваження.

Про це йдеться у постанові Ківерцівського районного суду від 19 липня цього року, пише Сила правди.

26 квітня депутат Ківерцівської міської ради Юрій Тананайський проголосував за своє призначення на посаду заступника Ківерцівського міського голови. При цьому він не попередив про наявний конфлікт інтересів місцеву раду.

Під час судового засідання Юрій Тананайський не визнав свою вину. Він зазначив, що не повідомив депутатів про конфлікт інтересів, бо вважав, що його не має.

Захисник Юрія Тананайського у суді просив закрити справу через відсутність складу адмінпорушення. Також він зазначив, що депутат місцевої ради одноосібно не приймає рішення про призначення заступника міського голови. А його обирають більшістю голосів. Також він зазначив, що Юрій Тананайський мав право брати участь у голосуванні, бо можливість обирати та бути обраним – це представницькі повноваження депутата. І тут немає його приватного інтересу.

З ними не погодилась прокурорка, яка зазначила, що Юрій Тананайський міг керуватись власною вигодою під час голосування. Посада заступника міського голови є оплачуваною, в той час, як місцеві депутати не отримують заробітної плати за свою роботу.

Суддя Марія Польова погодилась з захисником заступника міського голови та зазначила, що на голосування не було висунуто інших кандидатур. У цьому випадку він не міг керуватись приватними інтересами і це не вплинуло на об’єктивність його вибору. При цьому у матеріалах справи відсутні дані про те, що він якось спонукав депутатів міської ради голосувати саме за нього.

Відтак, суддя вирішила, що у Юрія Тананайського не було конфлікту інтересів під час голосування за призначення себе заступником Ківерцівського міського голови. Вона зазначила, що у його діях відсутній склад адмінпорушення і вирішила закрити цю справу. На цю постанову упродовж десяти днів ще може бути подана апеляція.

Нагадаємо, раніше Центр журналістських розслідувань «Сила правди» писав про Людмилу Тананайську, депутатку Ківерцівської міськради та дружину Юрія Тананайського. Суд звільнив її від відповідальності попри те, що вона голосувала за встановлення умов оплати праці для свого чоловіка на посаді заступника міського голови. Тоді посадовиця відбулась усним зауваженням. А провадження у цій справі закрили.

Аліна Бекерук

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024