Судова охорона Волині та Рівненщини провела навчання на базі Ківерцівського районного суду

09 Серпня 2021, 15:21
Навчання судової служби охорони Волині та Рівненщини 1294
Навчання судової служби охорони Волині та Рівненщини

Днями на базі Ківерцівського районного суду відбулися навчання структурних підрозділів Служби судової охорони двох областей за участю співробітників Територіального управління Служби судової охорони Волині та співробітників підрозділу швидкого реагування Територіального управління Служби судової охорони Рівненщини.

Про це Район.Ківерці повідомила пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Волинській області.

Основна мета навчань – чітко навчитися відпрацьовувати практичні прийоми забезпечення безпеки усіх учасників судового процесу, особистого захисту суддів та вміло й злагоджено реагувати на ризики в разі виникнення таких.

До навчань залучили структурні підрозділи ДСНС, національної поліції та психологиня-практик територіального управління Служби судової охорони у Волинській області.

Учасники спільних навчань відпрацювали не тільки ситуаційні задачі, що входять до плану навчань, а й у діалозі, з психологинею Юлією Ектовою, обговорили власні дії в разі виникнення конфліктної ситуації з відвідувачами судів, способи та психологічні прийоми уникнення конфлікту. 

Особливу увагу, під час дискусії зі співробітниками Служби судової охорони, психологиня звернула на причини виникнення конфліктів й наголосила на важливості визначення мовної стратегії у конфлікті та якостях якими повинен керуватись співробітник під час розв’язання конфлікту: стриманість, врівноваженість, тактовність.

Такого плану спільні навчання проходять на теренах Волині не вперше, адже вони дають можливість усім залученим структурним підрозділам поетапно відпрацювати форс-мажорні ситуації, що можуть виникнути в судах та миттєво, у разі виникнення порушень громадського порядку у судових установах, запобігти як таким, також удосконалити набуті теоретичні та практичні навички й підвищити професійний рівень судових охоронців. 

Завдяки правильно відпрацьованим під час навчань ситуаційних задач у кожного залученого співробітника ССО, ДСНС та правоохоронця формуються необхідні професійні та морально-психологічні якості, які в подальшому несенні служби допоможуть підвищити ефективність виконання завдань із забезпечення безпеки органів та установ системи правосуддя Волині.

Читайте також: Лісівників Ківерцівського лісництва прокурори притягнули до відповідальності за корупцію

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024