Нардеп від Ківерцівщини просить перевірити організацію вакцинування в Україні

30 Вересня 2017, 08:30
1879

Діти у Волинській, Полтавській та Вінницькій областях після щеплення індійською вакциною АКДП потрапили у лікарню.

Про це у своєму запиті до Генерального прокурора України Юрія Луценка та в. о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Надії Супрун повідомила народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич.

Нардеп наголосила, що, за інформацією лікарів, кількість ускладнень у щеплених індійською вакциною дітей щонайменше у 17 разів вища за допустиму норму, а у 19% виникають місцеві реакції.

«Як мені стало відомо, у жовтні 2016 року в Україну почали завозити індійську вакцину АКДП, яка захищає від дифтерії, правцю та кашлюку. Ця вакцина мала б вирішити проблеми батьків, адже довгий час вакцини взагалі не було. Однак, після щеплення діти масово скаржаться за оніміння кінцівок. Наявність подібних реакцій підтверджують і оприлюднені офіційні дані. Вакцинації підлягають діти від 2 місяців до 5 років 29 днів. Діти раннього віку повинні отримати 4 щеплення. У цьому році дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ знову закупив цю вакцину у індійського виробника «Серум Інститут Індії ПВТ ЛТД та надав Україні у рамках гуманітарної допомоги», – підкреслює Ірина Констанкевич.

Нардеп зауважує, що через ускладнення після АКДП чимало батьків взагалі відмовляються від вакцинації, що може спровокувати спалах захворювань серед дітей до 5 років.

У зв’язку з цим Ірина Констанкевич звернулась до Генерального прокурора Юрія Луценка та Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, аби вони здійснити повну об’єктивну перевірку організації процедур закупівель вакцини, витрачання коштів з державного бюджету на забезпечення системи охорони здоров’я цими профілактичними засобами та просить притягнути до відповідальності посадових осіб, халатність яких спричинила ситуацію, у якій опинилися громадяни України.

Коментарі
03 Жовтня 2017, 02:19
Я для своєі дитини індійські прививки не роблю. Тому що це знущання з дітей та здоров'я дитини. Дивитися як після прививкі дитина не може суткі стати на ножки та плаче це не є нормальним. Є суперова вакцина французького виробництва Пентаксин. Реакціі в дітей майже немає. Наші державні мужі, що нас і наших дітей взагалі за бидло приймають, якщо закупляють індійську вакцину і думають, що ми будемо нею вакцинувати дітей. Краще вже тоді без вакцинаціі обійтися.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39