У Ківерцівському районі проживає 46 усиновлених дітей

01 Жовтня 2017, 18:20
1442

В останній день вересня, в день великого християнського свята святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, в Україні відзначається День усиновлення.

Про це пишуть на сайті Ківерцівської РДА.

Статтею 207 Сімейного кодексу України визначено, що усиновлення дитини проводиться у найвищих її інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя. Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах сина або дочки, що здійснене на підставі рішення суду.

У Ківерцівському районі проживає 46 усиновлених дітей, і щороку кількість дітей, яких всиновили, збільшується. Змінюється і свідомість наших земляків стосовно усиновлення, підтвердженням тому є зростання кількісті батьків-усиновлювачів.

Станом на 30 вересня 2017 року на обліку служби у справах дітей перебуває 167 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; створено і функціонує 8 прийомні родини, які виховують 15 статусних дітей; в опікунських родинах виховується 112 дітей, в прийомних родинах – 15 неповнолітніх; підлягають усиновленню 59 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Начальник служби у справах дітей РДА Наталія Скубій дякує, усім тим, хто зміг відчути радість батьківства з «чужою» дитиною.

«Безумовно, прийняти ЧУЖУ дитину у сім’ю — полюбити її, не за те, що вона красива, здібна чи розумна, а просто зате, що вона є на світі, за те, що вона єдина та неповторна, – такий талант дається не кожному. Тому сьогодні від щирого серця вітаємо тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок – взяли дитину у родину. Тих, для кого дата прийняття рішення суду про усиновлення, є сімейним святом, додатковим днем народження дітей. Шануємо і дякуємо опікунам і прийомним батькам, які не є усиновлювачами, але теж виховують дітей, що втратили батьків. Адже бути батьками – один із найважливіших обов’язків, який доводиться виконувати у житті, але й водночас найбільш цікавий і гідний старань. Щастя вам, найкращої долі вашим дітям. Хай у ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай ваше життя буде безхмарним та заможним, хай здійснюються всі найзаповітніші мрії та сподівання!»

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024