Завідувач ківерцівської швидкої побував на Всеукраїнській олімпіаді

06 Жовтня 2017, 06:00
5151

Приємними і незабутніми враженнями поділився завідувач Ківерцівського відділення ЕМД Анатолій Каленюк про Всеукраїнську олімпіаду з симуляційної медицини з міжнародною участю «TernopilSimOlymp - 2017», де він мав можливість побувати на суддівській лаві.

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.

Олімпіада проводилася серед студентів вищих медичних навчальних закладів. Наш колега взяв активну участь у роботі суддівської колегії двох конкурсних етапів.

Першим був конкурс «Вмілі ручки» (встановлення ларенгіональної маски; тампонування вузлової кровотечі; довенний доступ; підбір потрібних медикаментів для конкретного екстреного стану).

Другий конкурс «Турист»: надання домедичної першої допомоги при ДТП. 

Крім того, протягом першого дня змагань Анатолій Леонідович проводив майстер-класи для учасників змагань, загалом провів 17 майстер-класів, окремо для кожної команди. 

Усі учасники змагань, майбутні медики та судді відмітили чудову організацію заходу та масу отриманих нових знань та навичок. До того ж прискіпливі судді були приємно вражені практичною і теоретичною підготовкою усіх команд учасників олімпіади. 

Не важливо, яку спеціалізацію оберуть студенти, учасники олімпіади – важливі навики надання екстреної медичної допомоги для будь-якого лікаря: чи то кардіохірурга, чи то дерматовенеролога.







1


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024