На Волині працює понад 37 тисяч підприємців

05 Вересня 2021, 13:02
Підприємництво 1734
Підприємництво

На Волині здійснюють діяльність 37,2 тисячі підприємців-фізичних осіб.

Майже тридцять тисяч суб’єктів підприємництва-фізичних осіб застосовують спрощену систему оподаткування. Про це Бізнес.Район повідомив сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Найбільш популярною серед волинських підприємців-фізичних осіб є ІІ група спрощеної системи оподаткування. ЇЇ у своїй діяльності застосовують 13,3 тисячі підприємців. 10,1 тисячі господарюючи суб’єктів працюють в умовах ІІІ групи «спрощенки» і майже 6,5 тисячі застосовують І групу. Понад 7,3 тисячі волинських підприємців перебувають на загальній системі оподаткування.

«Завдяки представникам підприємництва, які належать до малого та мікробізнесу, місцеві громади стабільно отримують єдиний податок, що є одним з бюджетоутворюючих. Окрім того, підприємці-фізичні особи виконують важливу соціальну функцію - створюють нові робочі місця. А це додаткові надходження ПДФО. Значною мірою саме діяльність малого бізнесу сприяє формуванню конкурентного середовища і ринкових відносин», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що податкова служба забезпечує належний рівень податкового супроводу малих підприємців і пропонує бізнесу та всім платникам податків взаємодію в електронному форматі.

Щодо представників бізнесу, які придбали активи за доходи, з яких не сплачено податків, то саме зараз держава запропонували законний механізм їх легалізації, - нагадують у податковій службі краю.

З 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, може скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів.

Детальну інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Читайте також: 90% декларацій волинські підприємці подають в електронному вигляді

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024