У Ківерцівській бібліотеці презентували книгу про Героїв АТО

08 Жовтня 2017, 12:00
1248

Автори Олександр Дем’янюк і Геннадій Гулько у районній бібліотеці представили чергове видання, яке присвятили загиблим і померлим у 2016 році бійцям-волинянам.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА. 

На презентацію книги були запрошені представники районної влади, старшокласники міських шкіл, небайдужі ківерчани.

Захід відбувся в рамках відзначення на території району Дня захисника України.

Працівники районної бібліотеки розповіли, що дослідницька робота над реалізацією проекту «Волинського пантеону» має свою історію.  Перше науково-довідкове видання цієї трагічної серії з’явилося два роки тому та містило біографічні відомості про 96 військових, життя або бойовий шлях яких пов’язані з Волинню.

Цінним довідковим матеріалом виявилися додатки – «Посмертно нагороджені волиняни», «Зведені відомості загиблих волинян за військовим званнями», «Загиблі в АТО волиняни «за військовими підрозділами», «Загиблі в АТО волиняни за місцем поховання».

«Волинський Пантеон: Схід–2016» присвячений 29 загиблим і померлим у 2016 році, та двом бійцям, що загинули у 2015 році, але не були подані у попередньому збірнику. Серед них і наш земляк з села Лички  Ківерцівського району, учасник АТО – Олександр Бондар.

Автори книги – доктор історичних наук, професор Олександр Дем’янюк, та заслужений працівник культури України, член обласної організації Національної спілки краєзнавців України  Геннадій Гулько. Вони розповіли учасникам зустрічі про дослідження та пошукову роботу, а також вручили книгу сестричці личківського Героя АТО.

«Книга – це память про  Героїв, які ще недавно жили, працювали, закохувалися, одружувалися, вони мріяли про краще життя для себе і своїх дітей, а з початком вторгнення ворога на територію нашої держави пішли захищати свій край, свої мрії, нас із вами. Це пам'ять про наших земляків, волинян, про їх жертовність і патріотизм», зазначила заступник голови районної державної адміністрації Яна Церкевич .

Вона подякувала авторам за неоціненну працю, побажала здоров`я, натхнення, здійснення всіх творчих життєвих задумів та висловила сподівання, що війна, яка триває на Сході нашої держави і забирає найкращих, скоро закінчиться. 

Частину накладу видання «Волинський пантеон: Схід–2016» автори проекту передали в центральні районні, міські, обласні бібліотеки, прагнучи, аби їх дослідницька, пошукова робота, прислужилася справі військово-патріотичного виховання молоді та дітей і висловили надію, що ця книга буде належно оцінена читачами.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024