Констанкевич взяла участь в урочистостях до 125 річниці з Дня народження Михайла Кравчука

09 Жовтня 2017, 09:50
1607

Ірина Констанкевич: Михайло Кравчук – математик, який прославив не лише Волинь, а й Україну на увесь світ. ​

Народний депутат України Ірина Констанкевич взяла участь в урочистостях, приурочених 125 річниці з Дня народження академіка Михайла Кравчука, уродженця села Човниця Ківерцівського району, йдеться на сторінці народного депутата.

Дійство було продовженням XVIII Міжнародної конференції математиків, яка розпочалась 7 жовтня 2017 року на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.  Серед гостей конференції – Володимир Ковтунець – перший заступник міністра освіти й науки України, науковці провідних навчальних закладів України, представники влади, вчителі, студенти.

У своєму вітальному слові Ірина Констанкевич наголосила, що Михайло Кравчук – математик, який прославив не лише Волинь, а й Україну на увесь світ. Його внесок у науку, яку нерідко називають царицею наук, є неоціненним. І ми сьогодні повинні шанувати славетних волинян, таких як Михайло Кравчук, як Леся Українка, як Валер’ян Поліщук, які кожен по своєму робили добру справу в ім’я свого народу.

За значні успіхи у популяризації наукової спадщини, вшанування пам’яті славетного земляка Михайла Кравчука та з нагоди 125 річниці з дня народження вченого Подякою народного депутата була відзначена директор Зразкового музею академіка Михайла Кравчука при загальноосвітній школі І–ІІ ступенів села Човниця Євгенія Лукашук.

У подарунок для музею Ірина Констанкевич передала ноутбук та вручила бібліотечку книг для сільської бібліотеки.





 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024