Головний лісничий Ківерцівського лісгоспу їздить на незадекларованій автівці

12 Жовтня 2017, 11:00
9828

Претендентка на посаду директора державного підприємства «Рожищеагроліс», нинішня директорка ДП «Ківерцівське лісове господарство» Марія Христецька користується автомобілем «Volkswagen Golf», якого немає у її електронній декларації про майно і доходи. 

Про це пише Четверта Влада.

Свою е-декларацію Марія Христецька опублікувала на сайті Нацагентства з питань запобігання корупції 28 вересня як кандидатка на посаду державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Рожищеагроліс». 

Як йдеться в документі, Христецька користується батьківською квартирою у Луцьку площею 48,4 кв. м. 

Торік жінка отримала 31 тисячу 748 гривень зарплати у ДП «Ківерцівське лісове господарство», 31 тисячу 886 гривень зарплати у Волинському обласному управління лісового та мисливського господарства та 44 тисячі 865 гривень доходу від відчуження нерухомого майна. 

Кілька разів протягом підготовки до відкриття Лісівничого молодіжного центру у Воротнівському заказнику неподалік Луцька журналіст порталу «Четверта влада» помітив Марію Христецьку за кермом автомобіля «Volkswagen Golf». Цього авто немає в її е-декларації. 



 

Зараз Марія Христецька в ДП «Ківерцівське лісове господарство» обіймає посаду головного лісничого. Загалом же 27-річна жінка в структурі лісового господарства працює другий рік. 

«Конкурс був приблизно місяць тому. Ми подавали документи на проходження спецперевірки, але наразі ще ніяких результатів не відомо. В один момент почула, що є вільна вакансія там, і подала документи», – розповіла про консурс посадовиця. 

Що ж до автомобіля, то зі слів жінки, цей та ще ряд транспортних засобів належать членам її родини. 

«Ще в мене є автомобіль «Нива», і «Hyundai» є. І їх немає в декларації. Тому що на «Hyundai Santa Fe» їздить мій батько, сестра їздить на автомобілі. Вони є підприємцями, сплачують податки і це їхні автомобілі. Власного авто і квартири в мене немає. Я проживаю сама уже десять років, тому жодного разу не вказувала членів родини», – зазначила Марія Христецька. 

Водночас, відповідно до законодавства, суб`єкти декларування зобов`язані вказувати як майно, яке належить їм, так і майно, яке їм не належить, однак вони ним користуються. 

Згідно реєстру транспортних засобів, «Volkswagen Golf» на якому їздить Марія Христецька офіційно записаний на її сестру-підприємицю Ольгу Христецьку

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром