Вікіпедія оголошує конкурс статей про культурну спадщину та видатних постатей України

29 Вересня 2021, 16:29
Вікіпедія оголошує конкурс 994
Вікіпедія оголошує конкурс

Громадська організація «Вікімедіа Україна» та благодійний фонд «Бібліотечна країна» запрошують долучатися до конкурсу з наповнення україномовного розділу Вікіпедії статтями про об'єкти культурної спадщини та видатних людей України.

Про це повідомили на сторінці Департаменту культури Луцької міської ради в фейсбуці.

Конкурс проводиться для бібліотекарів, однак долучитися можуть усі охочі. У рамках підготовки до конкурсу відбудеться два вебінари, реєстрація – уже відкрита.

Читайте також: В бібліотеках Луцька пройде фестиваль «БібліоFEST – 2021»

Бібліотекарі є важливими зберігачами знань, адже мають доступ до великої кількості джерел. У фондах бібліотек часто зберігаються рідкісні та цікаві видання на краєзнавчу тематику, доступ до яких є лише у відвідувачів та працівників закладу.
У рамках всеукраїнського конкурсу «Культурна спадщина та видатні постаті» запрошують поділитися гордістю рідного краю з усією Україною, «звільнити знання» про культурну спадщину та відомих людей, а разом із цим покращити Вікіпедію – найбільшу електронну енциклопедію.

Читайте також: У Рівному святкують День туризму та День бібліотек

Щоб долучитися до конкурсу, потрібно зареєструватися у Вікіпедії та створити чи суттєво поліпшити принаймні одну статтю протягом конкурсного періоду згідно з правилами Вікіпедії. Переможці зможуть виграти цінні призи та сувеніри для себе і своєї бібліотеки, а усі активні учасники – сувеніри та сертифікати про участь.
Організатори нагородять авторів найкращих статей, а також авторів найбільшого якісного внеску. Детальні умови та покрокова інструкція участі – на сторінці акції у Вікіпедії. 

Читайте також: «Слово як шлях до істини»: у Луцьку відбулася зустріч з волинськими письменниками

«Вікімедіа Україна» 7 та 19 жовтня проведе вебінари для бібліотекарів і всіх охочих, де йтиметься про акцію та презентують детальну інструкцію, як взяти у ній участь. Для участі у вебінарах та для того, щоб отримувати новини конкурсу потрібно зареєструватись за посиланням.
Конкурс «Вікімедіа Україна» відбувається уже вдруге. У рамках конкурсу 2018 року бібліотекарі та користувачі із 45 бібліотек з усієї України створили та доповнили майже 300 статей.

Сторінка конкурсу у Вікіпедії тут

Зареєструватися на вебінар можна за посиланням

Адреса організаторів для запитань і пропозицій — [email protected]

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024