Закінчився чемпіонат бригад екстренної медичної допомоги: Ківерцівська швидка на першому місці

22 Жовтня 2017, 16:00
4530

В змаганнях «Волинські медичні ралі – 2017» брали участь 22 команди ЕМД. Прибувши у визначене місце учасники змагань отримували умовний «виклик»-легенду, і вже безпосередньо на місці «події», дізнавались конкретні обставини. 

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.

За визначений час (10 хв) бригада ЕМД повинна була визначити точну кількість постраждалих, характер травм, надати невідкладну допомогу, стабілізувати стан потерпілих. За діями медиків уважно спостерігали вимогливі судді – професійні лікарі. Вони фіксували кожну дію, маніпуляцію, злагодженість та оперативність в роботі бригади ЕМД.

Окремі змодельовані ситуації мали певні ускладнення, про які учасники змагань навіть не підозрювали. Та бригади спрацювали досить професійно. Адже подібні сценарії відпрацьовуються не тільки на змаганнях, а й на систематичних навчаннях. Це, насправді, допомагає їм працювати і надавати допомогу якісніше. Окремі конкурсні завдання проводились на високотехнологічних манекенах, завдяки чому досягався високий реалізм симульованої ситуації

Студенти Луцького базового медичного училища дуже реалістично і точно симулювали постраждалих при масових випадках та дорожньо-транспортних пригодах, тобто виконували роль постраждалих.

За результатами змагань, перше місце серед фельдшерських бригад виборола команда Ратнівського відділення ЕМД, друге місце – Любешівське відділення ЕМД і третє місце отримала команда Луцького міського відділення №2.

Перше місце серед лікарських бригад зайняла команда Ківерцівського відділення ЕМД, друге – команда Луцького міського відділення № 2 і третє команда Маневицького відділення ЕМД. 

В усіх учасників змагань багаторічний досвід роботи, ніби все можуть передбачити, усе вміють, та коли мова йде про порятунок людського життя то такі знання зайвими не бувають.

1


3



1



 

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024